Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"Плашим се да ми је сестра отета"

rss

23.08.2015. Вести онлајн, Алексинац.Нет

Ово је рекла Лидија Машић, сестра Кристине Машић (13) из Алексиначког Рудника која је последњи пут виђена 17. августа увече. Тог дана је сестри Лидији рекла да иде до Алексинца где је требало да се сретне с особом коју је, како је рекла породици, упознала преко Фејсбука.

"Плашим се да ми је сестра отета"

"У полицији су рекли да је моја сестра Кристина 18. августа око три сата ујутро прешла гранични прелаз Котроман ка Босни и Херцеговини и да је била у друштву две одрасле особе. Није ми јасно како је тај граничар смео да је пусти да изађе из земље кад се из пасоша види да је малолетна. .. Тамо постоје и надзорне камере, па се надам да ће бити утврђено ко је то био с њом. Највише се плашим да ми је сестра отета и на силу одведена у Босну. Не смем ни да помислим да би нешто лоше могло да јој се деси. .. Бринемо сви, и ми на Алексиначком Руднику, и мама и тата који су у Немачкој. Не знам ни ко би, а још мање због чега и где би могао да је одведе. Па, она је само дете, има тек 13 година", каже Лидија, а преносе "Вести".

Према писању медија, неки мештани су испричали да су Кристину видели у 19.20 како улази у међуградски аутобус, а девојчица се око 22 сати јавила укућанима и рекла да је у Нишу и да ће мало закаснити, али да се сигурно враћа. Међутим, будући да није стигла ни до ујутро, њени деда Вјекослав, сестра Лидија и зет Игор, с којима је Кристина живела у Алексиначком Руднику, пријавили су полицији њен нестанак.

Родитељи не долазе
Лидија је за "Вести" рекла да су многи медији погрешно јавили да ће њени и Кристинини родитељи доћи из Немачке у Србију.
- Неко користи нашу муку и неизвесност и поиграва се кроз новине и на телевизији. Поједини новинари објављују свашта, а очи им нисмо видели. Мајка је у Немачкој са статусом азиланта и кад би одлучила да дође у Србију, не би могла да се врати. Отац је заиста болестан и свако путовање било би веома ризично по њега - рекла нам је Лидија.

Зет Игор испричао је за медије да се Кристина дан пре нестанка вратила из Немачке, где је била код родитеља, и да је требало да се види са дечком који се зове Иван.

- Јавила се у понедељак око 22 сата и рекла да ће доћи кући тек у уторак око пола седам ујутро. Међутим, од тада јој се губи сваки траг. Речено нам је у полицији да је прешла границу и да је у Босни, а ми не знамо да ли је тамо отишла добровољно или је отета - рекао је зет Игор.

Он је додао да младић с којим се Кристина дописивала нема везе с њеним нестанком.

- Полиција је разговарала с момком за кога је Кристина рекла да га је упознала на Фесјбуку и да су се дописивали. Међутим, испоставило се да је он не познаје и да се нису дописивали. Веома смо забринути - рекао је Игор.

У алексиначкој и нишкој полицији су рекли да не престају да трагају за малом Кристином, али и да, нажалост, нема нових детаља у вези с потрагом.


# Алексиначки Рудник Фејсбук нестанак Кристина Машић Лидија Машић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима