Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Петковићев рад у Кулини, ипак, има ко да цени

rss

07.02.2016.

Ретке су ситуације када неког директора, након политичке смене или боље рећи одмазде, хвале за професионални приступ послу који је до смене обављао.

Петковићев рад у Кулини, ипак, има ко да цени

Доскорашњем директору Дома у Кулини, Горану Петковићу се десила управо једна таква ситуација.

Након неколико година рада у Кулини, у можда најосетљивијем периоду за ту установу, Горан Петковић је смењен из два разлога која са стручношћу и резултатима рада немају додирних тачака. Није желео да се учлани у СНС.

Други разлог је што у партијској држави никоме на власти није нормално да на директорској позицији имају одборника опозиције. Петковић је дугогодишњи одборник ДС-а, који је одлучио да остане доследан себи и својим политичким уверењима, што га је наравно коштало посла на месту директора.

Нико од оних који су га мењали се није питао какви су његови резултати и зашто би мењали успешног менаџера са позиције која је значила и реформу и развој Кулине у исто време.

Иако то локалним напредњацима ништа није значило, ипак су Петковићеве резултате ценили они којима је до стручности много више стало него до политике.

Једна од таквих је управо Сузана Пауновић, до скора алфа и омега српске социјале, а данас шефица Канцеларије за људска и мањинска права.

У најновијем интервјуу који је дала Илустрованој политици, Сузана је говорећи о својим највећим достигнућима и изазовима из доба реформи српске социјалне заштите казала:

"Промене у Дому у Кулини биле су мој највећи професионални изазов. Захвална сам тадашњем директору Горану Петковићу што је подржао моје настојање да деца из Дома у Кулини, који је удаљен и смештен у планини, буду смештена у хранитељске породице и буду укључени у образовни процес." истиче Сузана Пауновић, директор канцеларије за Људска и мањинска права.

 


# Горан Петковић интервју социјала Кулина Сузана Пауновић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима