Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нема бројила за струју, нити потрошње, али Петровићима рачуни уредно стижу

rss

30.12.2018. Н1

Наслеђена кућа без бројила, али са дугом за струју. Да је то нерешив проблем тврди Ненад Васић из Алексинца, који пита - колико је рочишта на суду потребно да се докаже очигледно: радници ЕПС-а скинули су бројило, али је ЕПС наставио да бележи потрошњу које нема.

Нема бројила за струју, нити потрошње, али Петровићима  рачуни уредно стижу

Ово предузеће тражило је да се ново бројило плати, после уплате издали су решење, али струју нису прикључили. Образложење ЕПС-а - постоје дуговања претходног власника, питање нових како су од неколико десетина хиљада динара нарасла на више од милион.

Сви ови папири који се налазе на овом столу су један прикључак за струју, за једну породицу.

Породицу Горана Петровића, иако није правник, породицу свог зета и ћерке, од јуна прошле године заступа Ненад Васић.

Тада су, за кућу коју су наследили, предали захтев за ново бројило, уплатили око 120.000 динара, добили решење, али не и струју.

"Рат Давида против Голијата, тако ја то зовем. Поступак водим ја јер је Горан као војник по уговору нон - стоп ангажован на граници са Косовом", каже Ненад Васић.

Захтев за ново бројило предали су јер старог није било. Радници ЕПС-а скинули су га 2009. године.

"Али је проблем што су они 2010. читали опет то бројило, али у канцеларији", додаје.

То значи да, иако потрошње није било, стизали су рачуни за потрошену електричну енергију и расла дуговања. Потрошња са бројила које не постоји није била мала.

"Укупно је додато 49.000 киловата. Није једанпут. Једном је грешка, други пут намера, трећи пут кривично дело", оцењује Васић.

У ЕПС-у су грешку признали, али нису понудили решење, па се сада проблем решава на суду. На суду – нови проблем.

"Три њихова правника дођу на рочиште. Један тврди да ЕПС снабдевање више не постоји. Пита га адвокат како је он дошао, каже - испред ЕПС снабдевања. Невероватно", додаје он.

Тај спор траје, две пресуде у другим споровима за повреду поседа су стигле, кажњени радници.

А шеф?

"Шеф тврди да није наредио, штити себе. Стварно је безизлазна ситуација, годину и по борбе, секирације. Није једноставно, а стижу и поруке, прете ми", наводи Васић.

Број докумената на столу расте. Бројни захтеви према ЕПС-у, све је више дописа тужилаштву, суду, инспекцијама, министарству. Ту су и копије претњи које је он почео да добије, којима се такође баве надлежни.

Гордана Бјелетић, Н1


# Алексинац претње Горан Петровић ЕПС Снабдевање Ненад Васић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима