Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Награде за Алексу и Лолу

rss

31.01.2017.

На Интернационалном тамичењу „Даворин Јенко“ које се одржава у Београду од 28. до 31. јануара ученици ОМШ „Владимир Ђорђевић“ из Алексинца показали су изузетне резултате.

Награде за Алексу и Лолу

Алекса Станковић (2008) ученик другог разреда  у класи проф. Сање Павловић освојио је прву награду са 95,5 поена, а ученица другог разреда Лола Вељковић (2009)  у класи проф. Невене Вељковић  освојила је прву награду са 97 поена. Ученицима су за освојене прве награде додељене  медаље и дипломе.

Алекса Станковић и Лола Вељковић  такмичили су се у Јуниор А категорији  у којој  је било укупно 17 такмичара.

Такмичење „Даворин Јенко“ је такмичење са дугом традицијом које окупља велики број такмичара из целог света, и самим тим спада у једно од најзахтевнијих  и најпосећенијх  такмичења код нас.

Иначе, ови ученици су и раније наступали на такмичењима и такође показали  запажене резултате.

На шестом отвореном такмичењу „Станислав Бинички“ одржаног 15. марта прошле године у Београду као најмлађи учесник у првој категорији  Алекса је освојио  прву награду са 98.33 од максималних  100 поена. Он је  наступио и на Четвртом Интернационалном Меморијалу „Милош Петровић“  у Јагодини где осваја прво место и лауреат у преткатегорији са максималних  100 поена.

На недавно одржаном такмичењу “Јосип Славенски“ које је одржано у децембру 2016. год. у Београду Лола је наступила у 2. категорији и освојила трећу награду са 78 поена.


# Милош Петровић Владимир Ђорђевић ОМШ Станислав Бинички Сања Павловић Алекса Станковић Лола Вељковић Невена Вељковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима