Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Блиц: Дом здравља на суду због снимања зуба

rss

04.07.2016. В. Торовић

Верица Милић (23) из Грејача тужиће Дом здравља у Алексинцу јер су јој у априлу снимали зубе на рендген апарату који није имао дозволу за рад.

Верица Милић са снимком са спорног апарата

Она је забринута за здравље, јер не зна да ли је озрачена. Инспектор који контролише јонизирајуће зрачење у међувремену је забранио рад тог апарата.

- Била сам јако изненађена кад сам у „Блицу“ прочитала да је стоматолошки рендген апарат радио без дозволе и да није било безбедно снимање. Болео ме је зуб и дошла сам у Дом здравља и рекли су ми да то могу да сниме. Нико ме није обавестио да рендген нема дозволу - присећа се Верица, иначе студенткиња права у Алексинцу.

Она прича да не само што су јој зубе снимали на небезбедном ренгдену него јој нису ни помогли.

- После снимања стоматолог ми је рекао да је све у реду и да су ми сви зуби здрави. Рекла сам да имам болове, али је он рекао да је све у реду. Болови нису престајали, па сам отишла код приватног зубара и он је пронашао да имам проблем на двојци - огорчена је Верица.

„Блиц“ је крајем маја објавио да је инспектор за заштиту од јонизирајућих зрачења забранио коришћење рендген апарата јер је радио без одобрења Агенције за заштиту од јонизирајућих зрачења и нуклеарну сигурност.

Против директора алексиначког Дома здравља др Родољуба Живадиновића поднета је пријава за привредни преступ.

- Дом здравља нема лиценцу за обављање те делатности у стоматологији и решење за коришћење извора јонизирајућих зрачења - наводи се у пријави инспектора за заштиту од јонизирајућег зрачења Игора Марјановића.

Верица Милић је најавила тужбу против Дома здравља.

Директор тврди да није крив

Директор Родољуб Живадиновић тврди да није крив што је стоматолошки рендген апарат радио без дозволе.

- Казнио сам одговорно лице за овај пропуст. Све време апарат је био исправан и редовно контролисан од надлежних, тако да живот и безбедност запослених и пацијената нису били угрожени - тврди директор Дома здравља.

Коментара: 3


# Дом здравља Родољуб Живадиновић Грејач тужба рендген Верица Милић Игор Марјановић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+29) (-6)

  Kalimero 04.07.2016.
  Mislim da tamo vlada haos!U prepodnovnoj smeni ti kažu da doktor radi popodne,kad odeš popodne pitaju da li imaš zakazano pa te vrate,ako nemaš.Medicinske sestre puše u wc za osoblje a oblak dima se širi hodnikom.A direktor ispred tržnog centra stoji i razgovara telefonom ni ne gledajući prema domu zdravlja,a da kontroliše nekog verovatno nema vremena.

 • (+13) (-14)

  Veverica 04.07.2016.
  Jao jadna ti da se nisi ozracila, a da su ti rekli idi za Niš da snimiš onda bi kukala na njih kako ih nije sramota da me šalju u Niš. .. Kakve sve jajare postoje ne verujem, al dobro malo dete nek provezba pravo. Samo koji je to fakultet prava iz Aleksinca?

 • (+17) (-15)

  Milan 05.07.2016.
  Kakva glupost, kad polupismeni svet pročita polupismeni članak u Blicu pa hoće lovu na brzinu. Mnogo manje si ozračena nego za vreme bombardovanja. Dok god se ovakvim glupostima pridaje značaj, bićemo tu gde smo.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима