Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ко је и зашто злостављао животиње?

rss

23.11.2013. Д. Остојић

Ко је и зашто злостављао животиње?

Након вести да је само у једном дану у Алексинцу било 6 уједа паса, и да су многи људи били запрепашћени стањем у општини када су напуштени пси у питању, пожелели смо да о свему томе попричамо и са људима из Друштва за заштиту животиња "Друид" из Алексинца, тачније са Маријаном Павловић која се налази на челу ове организације. Циљ сајта Алексинац.Нет је да извештавамо објективно, и да о свему чујемо обе стране у проблему који пратимо.

Маријана нам је доставила податке о томе да у Алексинцу постоји и проблем са угрожавањем животиња од стране људи и да на то треба скренути пажњу јавности. Ево шта смо сазнали:

"У среду, 13.11.2013. извесни А.З. из Лужана је на сред улице убио пса из ловачке пушке, и притом ранио човека. Истог дана је у Спортској улици, старија госпођа бацила са зграде мачку. Мачка је пала на врбу. Требало нам је 4 дана да је спустимо. 17.11.2013. малолетна лица су пертлом задавила једно штене а друго бацила у Моравицу. Што се шинтераја тиче, од комуналаца је кренула прича да је неко обио азил и пустио 5 паса. Чињеница је да је доле било око 60 паса, сада их је једва 30 и нешто. Шта се стварно дешава то нико не зна. Наши чланови и волонтери не пуштају животиње. Хране их и сликају. Извлаче само оне које удоме и то уз присуство радника шсинтераја."

Сајт Алексинац.Нет пружа пуну подршку Удружењу за заштиту животиња у циљу да се проблем напуштених паса што пре реши.

 

Коментара: 0


# Алексинац.Нет
@aleksinacnet @ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима