Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Јагодина: 3.000 евра по новом браку

rss

25.01.2011. Извор: Б92

У Јагодини је први брачни пар добио помоћ града од 3.000 евра за венчање и запослење.

Јагодина: 3.000 евра по новом браку
Јагодина -- Да би људи остајали у родном месту специфичну борбу води и градоначелник Јагодине Драган Марковић.

Он је уручио 3.000 евра првом брачном пару који први пут ступа у брак, а једно од њих има више од 38 година.

Драгана и Горан Пауновић венчали су се 2. јануара ове године у Јагодини, а запослени у Центру за социјални рад од тада су проверавали да ли овај брачни пар испуњава све услове за помоћ од 3.000 евра.

Пауновићи кажу да ће се потрудити да поштују уговор, што практично значи да наредних пет година треба да буду у браку, остану у Јагодини и добију бар једно дете.

“Осећај је врло леп. Захваљујемо се нашој самоуправи, нашем градоначелнику, задовољни смо за почетак”, каже Драгана Пауновић.

“Добра основа за почетак нечег у животу, јер општине не дају то иначе. То није нека мала цифра која потпомаже почетак брака, стабилност”, каже Горан Пауновић.

Када је сазнао да супружници нису запослени, градоначелник Јагодине Драган Марковић отишао је и корак даље.

“Ви ћете обоје бити запослени зато што сте први ушли у брак по одлуци Скупштине града. Од 1. априла можете да се надате, биће вам понуђено неколико предузећа, неколико фабрика у овом граду, а ви ћете да изаберете то радно место које вам буде одговарало”, поручио је Марковић.

Говорећи о мерама борбе против беле куге, Марковић је најавио да ће позвати грађане и грађанке Јагодине старије од 38 година који нису били у браку да о трошку града ове године летују у Грчкој.

Како каже, убеђен је да на том летовању мора да дође до нових познанстава, па и ступања у брак.

Грађани Јагодине, са којима је разговарала екипа Б92, поздрављају овакву одлуку Скупштине града и кажу да би и на нивоу Србије требало да се издвоје средства за подстицај наталитета.

У Јагодини најављују и да ће 1. априла ове године запослити 200 младих људи на 18 месеци у приватним фирмама у том граду.

Према овом плану, трошкове њихових бруто плата током првих шест месеци сносиће локална самоуправа, док ће им зараде преосталих годину дана исплаћивати послодавац.


Коментара: 1


# Горан Пауновић
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    milos 26.01.2011.
    pa i aleksinac bi davao toliko mozda i vise da nas reketira predsednik opstine,ovaj palma reketira sve moguce u jagodini i posle daje novac kome hoce celavo govno


[ Додај коментар ]