Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Џајин пут од Прћиловице до Златибора

rss

18.07.2016. Саша Марковић Гидра

Име Властимир Величковић Џаја вам на први поглед ништа не значи.
Ипак, ово је прича о једном сасвим обичном човеку из села Прћиловица код Алексинца, који је одрастао у породици која је имала једанесторо деце, тачније шест брата и пет сестре.

Џајин пут од Прћиловице до Златибора

Била су то тешка времена када је наш саговорник још далеке 1969 као малолетник дошао у планинске крајеве Златибора не слутечи да ће ту остати заувек. Свој први посао обављао на прузи Београд – Бар као армирач у Златиборском селу Јабланица. Ту је упознао и своју животну сапутницу Миленку, иначе рођаку Љубивоја Ршумовића и са њом засновао породицу.

Љубав према возовима, коју је гајио још од малена из свог села, наставио да је да шири и на Златибору. Данас наш „Џаја“ у пензионерским данима управља туристичким возићем који чини праву атракцију на Златибору. Његов син, такође, гаји љубав према моторима и санкама и уједно развија породични бизнис изнамљивањем истих.

Џаја свој надимак носи са поносом, јер га је добио свом идолу из младости звездиној легенди Драгану Џајићу. У његовом животу значајно место заузима фудбал, јер је својевремено био фудбалер, судија и члан управа ФК Слобода и ФК Златиборац.

Каже за себе да је постигао све у животу и да има још једну велику животну жељу, а то је да му унук Вања, иначе члан млађих селекција ФК Црвена звезда, заигра у првом тиму нашег најтофејнијег клуба.

Данас наш „ Џаја“ и даље игра фудбал наступајући за ветеране „ Златиборац“. Са својом многобројном родбином у Алексиначкој општини је у непрекидном контакту и стално се узајамно посећује. Кад на Златибору чује реч „Алексинац“, или види таблице „Ал“, срце му заигра, сети се своје судбине и одмах се понуди за било какву врсте помоћи.

Можемо слободно рећи да је „ Џаја“ прави амбасадор Алексинчана на Златибору, кога овде сви мештани познају. Наша редакција се у то и сама уверилла приликом лагане шетње са њим центром Златибора.

На крају нам је испричао да је скоро прославио 50 година матуре у Алексинцу. Са задовољством је поручио свим грађанима општине Алексинац да ако им било шта треба на Златибору, у виду смештаја или било чега, 24 сата стоји на располагању (и успут оставио своје телефоне 060 5099995 и 0606099997).


# туризам фудбал Београд Прћиловица Златибор Властимир Величковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима