Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

До Пефкохорија возили на плус 46: Бициклима прешли 605 км до мора

rss

01.08.2015. Курир, Алексинац.Нет

Тројица младића из Житковца, дипломирани правник Марко Цветановић (27), машински техничар Александар Ђорђевић (27) и студент криминалистичке академије Никола Ђорђевић (23), отишли су на летовање, у Пефкохори у Грчкој, бициклима.

До Пефкохорија возили на плус 46: Бициклима прешли 605 км до мора

После три дана проведена на два точка, младићи су прешли пуних 605 километара и стигли на дестинацију. Циљ им је, како кажу, био да искушају своју кондицију и психичку снагу, али и да осете адреналин који оваква авантура пружа.

- Возили смо у три етапе. Прва је била од Житковца до Врања у дужини од 155 км, друга од Врања до Дојранског језера од 255 км и трећа од Дојранског језера до Пефкохорија од 205 километара. Етапе су биле изузетно дуге, штавише дуже него на Тур де Франсу, што за рекреативно бављење бициклизмом представља велики изазов. Друга специфичност је што су температуре од 20. јула, када смо кренули, па до 22. јула, када смо стигли, биле изузетно високе. На асфалту чак и до 46 степени Целзијусових - причају бициклисти за Курир.

Мотив да крену на овакво путовање била је љубав према природи и авантури. Планирају да оду и на Хиландар.

- Током путовања смо видели да су границе наше менталне и физичке снаге далеко веће него што смо мислили. Сада нам је циљ да посетимо српску светињу, манастир Хиландар на Светој гори - кажу они и додају да су успут добили подршку од свих које су сретали.

- На наш подухват људи су гледали позитивно, а ми се искрено надамо да ћемо дати пример младима и показати им да се лепота живљења налази у односу са природом, а не у виртуалном свету - истичу млади бициклисти.

Истражујући ову тему сазнали смо да ово није усамљени случај.

Зоран Марина, познатији као Шуле, као и Александар Тодоровић "Шећерко", су већ превалили ову маршуту.

Они су посетили и манастир Хиландар.

Зоран и Александар су већ планирали свој повратак, тако да је могуће да су већ на путу ка граници.


# Никола Ђорђевић Житковац бицикл Александар Ђорђевић море Марко Цветановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима