Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Декупаж цветна чаролија - велика љубав једне Милице

rss

01.01.2018. jugmedia

Подметачи за чаше, кутије за накит и послужавници, само су неки од производа које двадесетчетворогодишња Милица Миленковић из Алексинца осликава декупаж техником и продаје посредством интернета.

Декупаж цветна чаролија - велика љубав једне Милице

Милица је завршила специјалну Школу за основно и средње образовање “14. октобар” у Нишу, а већ две године се веома успешно бави декупажом. Њени производи били су међу најзапаженијима на недавној изложби у нишком хотелу “Тами” на којој су своје рукотворине представиле жене са југа Србије.

“Декупаж сам заволела у Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним лицима у Алексинцу. У том удружењу дају деци да фарбају, да лакирају различите производе. То ми  је привукло пажњу, па сам и ја почела”, изјавила је Милица за Југмедиу.

Она је казала да је сама пронашла човека који израђује различите производе од дрвета који служе за осликавање и тако је постала његов редовни купац.

“Радим акрилним бојама, тонерима, салветама и са обичним папирима. Волим да предмете осликавам цвећем и природом. Трудим се да научим и нове технике. Производе које осликам продајем на изложбама и преко фејсбука. Људи на интернету виде фотографије онога што сам урадила и наручују ми да им урадим исте такве ствари”, прича Милица.

Према њеним речима, декупаж није превисе захтеван посао, мада њој повремено око осликавања неких производа помогну родитељи и сестра.

“Најважније је да се салвета или папир у боји лепо залепи на предмет разређеним карбофиксом. Преко тога се ставља фолија која се на крају скине. За осликавање комплета од шест подметача потребно ми је око пола сата и још десетак минута за лакирање”.

Осим што се веома успешно бави декупажом, Милица се бави и шивењем и ткањем. Оба занимања научила је у школи “14. октобар”

Упркос свом хендикепу наставила је и после завршеног школовања да стиче нова знања и ове јесени завршила је двомесечну обуку коју је у оквиру пројекта „Оснаживање жена Јужне Србије кроз формирање кластера старих заната“ реализовало  Удружење пословних жена, а суфинансирали су га Развојна агенција Србије (РАС) и Немачка организације за међународну сарадњу (ГИЗ).

Циљ обуке био је да жене које се баве старим занатима уз помоћ модне дизајнерке унапреде своје производе. Захваљујући учешћу у обуци и пројекту Миличини производи представљени су на портал “Тако лако” путем којег се тренутно продаје више од 40 хиљада ручних радова.

Б.Љубисављевић, jugmedia


# Милица Миленковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима