Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Данас свечано отворена "БАШТА ПЕТ ЧУЛА" у Вожду

rss

28.10.2022. Никола Митић

У протеклих пар месеци основна школа "Вожд Карађорђе" кренула је у организацији и реализацији пројектних активности за пројекат "Башта пет чула" који финансира ЕУ, а подржавају Млади истраживачи Србије и отворена школа

Данас свечано отворена "БАШТА  ПЕТ ЧУЛА" у Вожду

Неформална група Вождов клуб родитеља је заједно са школом аплицирала за добијање средстава и добила позитиван одговоре, па је тако и у претходних неколико дана реализовала своје активности.

Данас је у дворишту ове осмолетке био финални дан, односно завршница активности уређења дворишта. У реализацији овог пројекта учествовали су наставници, ученици, родитељи, директорка, као и Општина Алексинац и јавне установе Предузеће за путеве и Комунално предузеће.

Претходног дана урађено је сређивање овог дела дворишта, уклањање бетонских плоча, насипање земље и припрема терена за садњу биљака, дрвећа, воћа, поврћа и разноврсних украсних детаља која красе ову оазу.

Прилику да посети школу и пружи подршку у раду и реализацији самог пројекта имао је председник општине Алексинац господин Далибор Радичевић, као и директори јавних институција попут Милене Максимовић, Далибора Марковића, Новице Драгићевића, Далиборке Стевановић и других сарадника.

Акција пројектиних активности је успешно реализована. Овај простор ће са времена на време све више и више бити обогаћенији за по неку нову садницу, биљку а можда и неку клупицу.


# председник општине Милена Максимовић Вожд Карађорђе ОШ Далибор Радичевић Новица Драгићевић Далибор Марковић Млади истраживачи Србије Башта пет чула Далиборка Стевановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима