Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Чувар Јаза

rss

21.06.2021. Саша Гидра Марковић

Драги читаоци имам велику част да вас упознам са једним сасвим обичним човеком. Вероватно вам ништа незначи име Слободан Цветковић али то је човек чије име вреди споменути са поштовањем.

Чувар Јаза

Познато је да редакција Алексинац нет прати одавно дешавање на популарном Јазу. За оне неупућене то је дар природе који се налази на најлепшем месту у граду, права мала оаза природне лепоте.

Годинама о овом излетишту брину сасвим обични људи из града, комшије и шетачи. Познато је да општински органи не воде никакву бригу о Јазу, али за то је ту Слободан и његов син Негослав.

Захваљујући баш њима и њиховим вредним рукама, Јаз је данас покошен, постављене су клупице, столови за уживање или пикник у природи. Слободан, иначе инвалидски пензионер каже да упркос свом здравственом стању прави клупице и да му је највеће задовољство када види децу и људе да свакодневно посећују Јаз.

Иначе посета јазу у последње три месеца после медијске пажње наше редакције драстично је скочила. Поново се игра фудбал на два гола, све је више шетача, стазе су уређене, чак су и неке радне организације организовале дневни излет.

Апелујемо на све грађане да посете ово јединствено место, уживају у природи и за собом не остављају трагове ђубрета.

Такође позивамо све људе добре воље и привредне субјекте да свако на свој начин помогне уређивање Јаза.


# Моравица Алексинац.Нет Саша Марковић Гидра јаз
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима