Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Аутобус пун ризика, због врућина возачи укључују климу

rss

25.05.2020.

Редуковани ред вожње у међуградском саобраћају и смањен број полазака у јутарњим сатима, када све већи број радника из Алексинца, путује на посао у Ниш, изазвао је велике гужве, али и забринутост због могућег ширења заразе.

Фото: М. М. / Вечерње новости

Од три до четири поласка, колико их је било пре почетка пандемије, сада у раним јутарњим сатима ка Нишу вози само један аутобус, па путници негодују јер не могу да се придржавају прописаних мера. Кажу, сва места су редовно попуњена, многи и стоје, а возачи - наводно, упркос забрани - укључују клима-уређаје.

- Васпитачица сам у вртићу, тестирана сам пре поновног отварања установе за пријем малишана, а сада се свакодневно излажем ризику, јер у превозу буде и до 60 људи на скученом простору. Притом, не носе сви заштитне маске и буквално дишемо једни другима за врат. Зато су се многе колеге организовале и до радног места стижу приватним аутомобилима, али има и немало нас који немамо такву могућност - каже једна од путница из Алексинца, не желећи да јој објавимо име, уз напомену да је и размак између полазака превелик, па ако не крене у 5.15 следећи аутобус креће тек у 6.30, баш када њој почиње радно време.

Сазнајемо и то да су се радници разних предузећа који користе поменуту линију већ обраћали "Ниш експресу", те превознику предали и списак људи који путују - уз захтев да се врати полазак из Ражња који у Алексинац свраћа у 5.50 - али су досад добили само обећање...

Истиче, при повратку из Ниша нема толиких гужви, јер се посао не завршава свима у исто време, па једину муку представљају сада већ високе температуре ваздуха, због чега возачи укључују клима-уређаје. Кажу, путници узалуд негодују - спремни и да се мало "кувају", само да се не заразе.

Процењује се, да само из Алексинца у Ниш свакодневно на посао путује око 1.000 људи.

Извор: Вечерње новости


# Ниш експрес саобраћај аутомобил
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима