Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчани најпијанији возачи? Возио мотор са 8,3 промила алкохола!

rss

15.07.2015. Блиц, Јужна Србија Инфо

Алексинчанин који је управљао мотоциклом са 8,3 промила алкохола у крви најпијанији је возач који је откривен у акцијама саобраћајне полиције у нишком крају.

Алко тест илустрација: Телеграф

Он је један од 2.346 возача који су откривени у саобраћају под дејством алкохола у протеклих годину дана, у великој „офанзиви” нишке саобраћајне полиције, током које је преконтролисано 76.350 возача.

Поменути Алексинчанин је у септембру прошле године слетео мотоциклом са коловоза, а како је успео да преживи количину алкохола од 8,3 промила никоме није јасно ако се зна да је количина од четири промила већ потенцијално смртоносна за половину конзумената.

О коликој количина алкохола се ради довољно илуструје податак да 20 чашица жестоког пића попијених за мање од једног сата даје тај резултат који може бити фаталан.

76.350 возача је проверила саобраћајна полиција
625 возача задржано на трежњењу
77 жена је затечено пијано за воланом
260 удеса било 2014. године због пијанства
Код још једног возача из Алексинца алкометром је у јануару измерена енормна количина од 5,5 промила алкохола у крви.

МАЊЕ ПИЈАНИХ ЗА ВОЛАНОМ
- Пре годину дана смо у акцији из саобраћаја искључивали и по 90 возача због алкохолисаности, а сада три до четири пута мање. У последњој није било ниједног возача који је имао преко 1,2 промила - каже Пешић и додаје да се пре годину дана десио 181 удес с пијаним возачем, а претпрошле 260 удеса.

Ни припаднице лепшег пола нису имуне на чашицу, па се међу пијаним возачима нашло и 77 жена, од којих је „рекордерка“ возила са 2,49 промила у крви.

- За годину дана у полицији је до отрежњења задржано 625 возача, међу којима је било и 12 жена, јер су у крви имали више од 1,2 промила алкохола. Учестале контроле дале су резултат јер је последњих месеци не само мање пијаних возача - каже Драган Пешић, заменик начелника одељења саобраћајне полиције.

Када их зауставе, возачи покушавају да смисле свакојаке изговоре.

- Најчешћи су да су попили једно или два пића у току вечери, али у последње време правдају се да користе средства за испирање десни или разне спрејове који садрже алкохол - каже Пешић.


# саобраћај алкохол саобраћајна полиција контрола пијанство
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима