Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчани масовно кваре водомере, да би прешли у “паушалце“

rss

15.08.2015. А. Н.

Због високих температура и потребом за великом количином воде, Алексинчани масовно кваре водомере, како би прешли у “паушалце”.

Алексинчани масовно кваре водомере, да би прешли у “паушалце“

Вода је у Алексинцу скупа као злато, након узимања кредита од немачке развојне банке ИКФ, који је узела претхода власт, а грађани Алексинца, сада, то отплаћују.

По цени од 74, 25 динара по кубику (на рачунима пише 67, 51 динара плус пдв), Алексинчани, вероватно, пију најскупљу воду у Србији иако леже на две реке, Моравици и Јужној Морави и огромном Бованском језеру.

Примера ради, Јагодинци плаћају само 36 динара са ПДВ – ом по кубику утрошене воде, што је више него дупло јефтиније, док се у осталим градовима, та цена креће, нешто преко 40 динара по кубику.

Но, вратимо се ”паушалцима “. Математика је врло проста. Паушалци плаћају месечно 5 кубика воде по члану, што је, само 370 динара. Они поштени, чији су водомери исправни, плаћају по 4 до 5 хиљада динара у летњим месецима. Разлика је више, него, десетострука.

И док поштени морају да воде рачуна, када ће да се истуширају или оперу веш, они “паметнији” заливају баште цели дан и ноћ и то у центру града.

Наравно, тај проблем боли, па у нашу редакцију стижу на десетине позива, дневно, да укажемо на ову неправилност.

Истини за вољу, овај проблем није од летос. Проблем око регулисања плаћања воде постоји одавно. Јавна је тајна да су садашњи и бивши директори Јавног предузећа Водовод и канализација покушавали да реше овај проблем. Упознати су они са тим али проблем није могуће решити јер велики лоби утиче на ту одлуку. Уколико погледате књигу паушалаца, водомери су неисправни многим бившим и садашњим политичарима, многим бившим и садашњим директорима, као и “великим” шефовима у ЈП Водовод и канлизација.

Уколико постоји добра воља, овај проблем може да се реши врло лако. Свако од инкасаната који очитава потрошњу воде, поседује књигу у којој се налазе и паушалци са именом и презименом. Код њих инкасанти и не улазе, већ, само, уписују скромних 5 кубика. Довољно је, само, да се њима подигне паушално обрачунавање на 10 кубика и они ће се сами јавити да им је водомер неисправан. Тиме би Јавно предузеће Водовод и канализација у Алексинцу вишеструко повећало приход и сврстало се у ред успешних предузећа, а профитирала би и држава јер би наплатила већи порез.

 

Коментара: 13


# вода Водовод и канализација ЈП рачуни водовод цена водомер
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+32) (-2)

  Boban 15.08.2015.
  Prosecni stanovnik Aleksinca kada se pomene vodovod i kanalizacija se uhvati za onu stvar. Mislim, zbog odlaska u wc.

 • (+33) (-4)

  Voda 15.08.2015.
  Vodu placamo preskupo,meni je mesecni racun za vodu u letnjim mesecima veci od racuna za struju.

 • (+26) (-0)

  aleksinčanka 17.08.2015.
  Treba da se stidi šta sve radite ovom narodu. Voda je skuplja nego da se kupuje u flašama a grad je prepun otpada, prljav i štrokav a vi se nešto žalite. Stidite se svog nerada a plate su vam DOBRE.

 • (+15) (-0)

  BOĆA 18.08.2015.
  Javna je tajna da je Boća taj veliki šef koji vodom iz gradskog vodovoda zaliva svoj vinograd , a ne pitajte za perionice kojima je on uvodio privatno vodu , da li plaćaju
  vodu . a, pogledajte koliko je troše

 • (+16) (-0)

  Aleksincanka 19.08.2015.
  Prvo neka provere sta pijemo, i koliko je to ispravno sto pijemo, pa tek onda neka odrede cenu. Na tone skoljki, koje niko nikad nije video niti znao da postoje u jezeru uginulo... a mi smo sve to pili godinama. E pa ovo je prevrsilo svaku meru.

 • (+11) (-0)

  Neša 30.08.2015.
  Ne mogu da verujem . Prošlo je već 15 dana , a iz Vodovoda niko ne reaguje na pokvarene vodomere .Svi ćute i prave se da neznaju za ovu veliku malverzaciju

 • (+7) (-1)

  Ringelnater 31.08.2015.
  Da li mozda neko zna da li se u fabrici vode Bresje vrsi flourisanje vode?

 • (+7) (-0)

  Sramota 01.09.2015.
  Cena vode je prevelika a leti gotovo da je i nema u periodu od 18-23h desi se da bukvalno nema ni kap.Posena prica je to sto je nekvalitetna.Alo bre dokle vise?

 • (+5) (-0)

  uzi 01.09.2015.
  a perionice,placaju vodu pausalno par kubika,ne industijsku,apsolutno su svi prijavljenji,ispunjavaju miniimalne tehnicke uslove za rad,svaka cast pojedinim perionicama jer ih ima nekoliko.

 • (+1) (-5)

  perionica 01.09.2015.
  peri guzu, nos i usi

 • (+8) (-0)

  Vodomer 02.09.2015.
  Zbog prevelikih računa bio sam prinudjen da proverim vodomer i eto problema.Nakon svakog pustanja vode točkić na vodomeru se okreće još 10 sekunde pa Vi vidite koliko puta dnevno se pusti voda puta 10 sekunde puta mesec dana i eto a vodomer je ugradjen nov,njihov...

 • (+7) (-0)

  Goran 03.09.2015.
  Pa, moraš u Vodovod , da moliš kod Boće prijem, da te pregleda .spremi malo para...

 • (+5) (-0)

  BV 28.09.2015.
  Njima voda curi kroz cevi od pre Hrista pa tako nadoknađuju gubitke. A kad će ih zameniti i prestati da nas truju?


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима