Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Александар Милетић одбранио докторску дисертацију

rss

16.12.2017. Д. Остојић

Александар Милетић, један од најобразованијих европских интелектуалаца млађе генерације, је 4. децембра одбранио докторску дисертацију.

Александар Милетић одбранио докторску дисертацију

То научно дело под називом "Политичка делатност Милована Ђиласа 1944-1954" представља изузтено садржајну књигу, са близу 1000 страна у оквиру којих је до детаља објашњена политичка делатност Милована Ђиласа.

Др Милетић је темељно истраживао готово целу, расположиву архивску грађу из ове области, и проверавао све детаље до којих дошао у току истраживања.

Књига др Александра Милетића је прво научно дело које на овако детаљан начин обрађује ову тему, и представља основу за сва будућа истраживања политичке активности Милована Ђиласа.

Академик САНУ, Љубодраг Димић био је ментор др Александру Милетићу. Иначе, проф др Љубодраг Димић је један од најзначајнијих живих, српских историчара.

Др Александар Милетић рођен је у Алексинцу 1982. године.

Његову научну биографију можете прочитати на линку https://www.inisbgd.co.rs/index.php/sr-YU/saradnici/64-aleks-nd-r-miletic

Комплетну докторску дисертацију можете прочитати на: https://uvidok.rcub.bg.ac.rs/handle/123456789/2199

Коментара: 2


# историја политика докторат Александар Милетић Милован Ђилас Алексинчани
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+2) (-)

  Александар 03.01.2018.
  У прилог Ђиласовој биографији
  https://pbs.twimg.com/media/DSnZf13XcAAEMdH.jpg:large

 • (+) (-)

  Горан 10.01.2018.
  Прађед Милована Ђиласа, Марко, осуђен је на смрт због пљачке са смртним последицама. Егзекуција је извршена јавно код Манастира св. Луке у Жупи никшићкој. Његов син Алекса, убио је ујака и пребјегао у Никшић, гдје се прикључује турским четама, и учествује у пљачкању и убијању Црногораца http://www.sedmica.me/pljackasi-ubice-skrivana-istina-o-djilasovim-precima/


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима