Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вучић: Стварање здравe привреде приоритет

rss

21.11.2013. Драгана Сотировски, РТС

Стварање здравог система српске привреде је приоритет ове владе, поручио Александар Вучић на отварању новог погона немачке фабрике "Грамер" у Алексинцу.

Вучић: Стварање здравe привреде приоритет

Сигуран сам да ћемо превладати све проблеме које имамо, каже Вучић и понавља да је отварање нових радних места најважнији задатак Владе.

Први потпредседник Владе Александар Вучић каже да је приоритет ове владе стварање здравог система српске привреде и да је њен најважнији задатак да повећа запосленост и привуче нове инвестиције.

Опет о СИЕПА

Председник УРС-а Млађан Динкић искористио је и ову прилику да брани оправданост постојања Агенције за страна улагања и промоцију извоза, СИЕПА.

"Политика државних подстицаја, која је омогућила да се изгради и ова фабрика, у програму СИЕПА, треба да се настави", рекао је Динкић.

Верујем, додао је Динкић, да ће Александар Вучић и Влада Србије наставити да подстичу нове инвестиције.

"Млађа као Млађа, увек искористи неку прилику за политичке говоре", кратко је приметио Вучић.

"Сигуран сам да ћемо превладати све проблеме које имамо", поручио је Вучић, отварајући у Алексинцу нови погон немачке фабрике "Грамер", која производи делове за ауто-индустрију.

Вучић је рекао да је отварање алексиначког погона велика ствар за Србију, јер ће у њему бити запослено још 120 људи, поред постојећих 780. До друге половине 2015. Вучић очекује отварање још 500 нових радних места у тој фабрици.

Према његовим речима, отварање новог погона "Грамера" је огромна ствар за Алексинац и читав регион истакавши да за српску владу нема важнијег посла "од онога што се сада ради, а то је отварање нових радних места".

Како је додао, "Грамер" је конкурентна фирма и растућа компанија са знатним профитом, те је управо зато веома битно да се људи запошљавају у компанијама које су конкурентне и које имају обезбеђен излаз на бројна тржишта.

Према Вучићевим речима, задатак Владе Србије је да се створи здрав систем српске привреде, додавши да је веома битно што су српски радници "и по речима послодаваца веома вредни, посвећени и стручни".

"У систему где се знају јасни циљеви и где се рад вреднује и где влада ред, наши радници показују све своје вредности", рекао је Вучић и додао да је наш циљ да поставимо такав систем.

Вучић је поновио да је стварање повољног инвестиционог амбијента приоритетно. Отварању погона присуствовао је и немачки амбасадор Хајнц Вилхелм, који је подвукао да је Србија веома атрактивна локација, не само за немачке инвеститоре, већ и за инвеститоре из других земаља.

Вилхелм се нада и уверен је да ће још много немачких фирми инвестирати и отварати своје фабрике у Србији.

Два пута већи извоз, али то није довољно

Чињеница да Србија има два пута већи извоз него пре четири године, говори колико је смањен спољнотрговински дефицит, указао је Вучић али и напоменуо да то није довољно.

"Нећемо се зауставити, радићемо још више", поручио је Вучић.

Вучић је нагласио да је главна брига Владе у предстојећем периоду како да задржи постојеће и привуче нове инвеститоре у Србију, и напоменуо да то желе и друге земље, као што су, на пример, Бугарска, Хрватска, Македонија.

"Ми ћемо задржати одређене модусе којима желимо да привучемо инвеститоре", рекао је Вучић и додао да не жели да се нађемо у ситуацији да нам кажу да, на пример, Бугарска има боље услове.

"Наша намера је да сачувамо оруђа којима смо могли да привучемо људе у нашу земљу", додао је Вучић.

Говорећи о отварању нових погона у "Грамару", Вучић је објаснио да су те хале у најбољим временима запошљавале 1.100 људи.

Прецизирао је да у новом, данас отвореном погону ради 120 људи, да ће бити запослено још 500, а да у другом погону те фабрике већ ради 780 људи и да би у 2015. требало да буде запослено још 500 људи.

"У овим условима у тржишној економији, имаћемо 1.800 запослених људи", нагласио је Вучић.

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић, који је, као министар, учествовао у потписивању уговора за отварање фабрике, рекао је да ове године Србија има рекордан раст извоза, пре свега захваљујући аутомобилској индустрији.

 

Коментара: 4


# Александар Вучић Млађан Динкић аутомобил
@avucic @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  blek 21.11.2013.
  Sa Mutavim na čelu je sigurno da će se u Aleksincu stvoriti zdrav privredni ambijent.

 • (+0) (-0)

  aleksincanin 21.11.2013.
  Vucica je I onako danas u prvim redovima cekao Grujica, od ovog drugog se nista I ne ocekuje. Kod nas je sve moguce pa I to da predsednik skupstine upravlja celom opstinom.

 • (+0) (-0)

  Ana 22.11.2013.
  Nadam se da su Aleksincani uspeli da "nahvataju" Vucka pa da im otvori jos koju fabriku osim Gramera....

 • (+0) (-0)

  Prcko 23.11.2013.
  A koju je to fabriku otvorio vucko. Koliko vidim samo skuplja prste i preti okolini.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима