Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Принос пшенице преко 8 тона по хектару

rss

18.07.2013.

На имањима Делта Аграра управо је завршена најуспешнија жетва пшенице од настанка ове компаније. На око 3.000 хектара под овом културом остварен је до сада најбољи просечан принос од 8,1 тоне по хектару.

Принос пшенице на Делтиним имањима преко 8 тона по хектару

“Просечан принос на свих пет наших имања већи је од прошлогодишњег за скоро 15% (у 2012. био је 7,069 т/ха), иако је прошла година по метеоролошких условима била изузетно повољна за пшеницу. На одређеним парцелама принос прелази и 9,5 тона по хектару”, изјавио је председавајући Борда директора Делта Холдинга Дејан Јеремић.

“Веома смо задовољни оствареним резултатима у жетви пшенице, не због тога што су они знатно изнад просека Србије, већ зато што су на нивоу најразвијенијих пољопривреда Европе, а далеко изнад просека Европске Уније. Од 2005. године када смо постали власници пет имања у Војводини, Делта континуирано улаже у најсавременију технологију и у квалитетне стручњаке и сада је јасно да те инвестиције дају резултат. Уз квалитетне сорте, добру припрему и стручан рад, потврђује се да и Србије може да оствари резултате у пољопривреди са којима је конкурентна на европском и светском тржишту”.

Компанија Делта Аграр део је пословног система Делта Холдинга. Делта Аграр запошљава 1.500 људи, у свом власништву има пет пољопривредних имања у Војводини и обрађује око 15.000 хектара ораница.

 

Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима