Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана трибина о ГМО

rss

27.02.2013.

Овог викенда у Алексинцу је одржана трибина о актуелним питањима из области аграра, којој је присуствовало педесетак пољопривредних произвођача са подручја наше општине.

Одржана трибина о ГМО

У жижи интересовања била је тема о генетски модификованим организмима, о чему је говорио професор београдског Пољопривредног факултета Миладин Шеварлић. Он је предочио бројне штетне последице употребе генетски модификоване хране по здравље људи и животиња и заложио се за забрану промета и употребе генетски модификованих организама.

Предлог професора Шеварлића је да и Скупштина општине Алексинац, попут локалних самоуправа у Чачку, Прокупљу, Љигу и другим градовима које су то већ учиниле, подржи декларацију о забрани пољопривредне производње, прераде и промета генетски модификованих организама на подручју општине.

У другом делу трибине, професор Шеварлић је говорио о перспективама за удруживање пољопривредних произвођача и оснивању земљорадничких задруга и кооперација.

На иницијативу предузећа "Цоја промет", трибину је организовало Опште удружење предузетника, а под покровитељством Скупштине општине Алексинац.

Коментара: 0


# трибина
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима