Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Измирење обавезе за одводњавање до краја године

rss

20.03.2010. извор: Бизнис новине

Пољопривредници ће моћи да измире дугове без камате до краја године

Влада Србије донела је закључак о репрограму дугова пољоприведницима за накнаде за одводњавање пољопривредног земљишта за 2008. и 2009. годину, казао министар пољопривреде Саша Драгин.

Како је објаснио, пољопривредницима ће бити омогућено да дугове измире до краја ове године, и то без затезних камата.

У закључку се наводи да је Влада Србије препоручила управним одборима јавних водопривредних предузећа да донесу одлуке које ће омогућити одлагање плаћања дуга, без затезних камата.

- Незадовољан сам садашњим Законом о водама, због чега ће ускоро Скупштини Србије бити упућен предлог новог закона који ће омогућити да се пољопривредницима који улажу у системе за наводњавање смање накнаде - казао је Драгин и навео да је новим законом предвиђено и да сва правна лица издвајају 0,025 одсто својих прихода који ће ићи у фонд за наводњавање из кога ће се пољопривредницима субвенционисати изградња система за наводњавање.

- Влада је усвојила сет уредби из области пољопривреде које се односе на рурални развој, као и Уредбу о расподели и коришћењу подстицајних средстава за генетско унапређење сточарства у 2010. години - казао је Драгин и додао да је усвојен и Програм расподеле и коришћења средстава субвенција у области заштите биља за 2010.

- Влада Србије усвојила је данас и Нацрт закона о потврђивању Меморандума о разумевању о институционалном оквиру иницијативе за превенцију и спремност у случају катастрофа за регион југоисточне Европе - рекао је он и истакао да ће на тај начин Србија бити лидер у региону у решавању проблема елементарних непогда и природних катастрофа.


Коментара: 0


#
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима