Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нови конкурс за пројекте из недовољно развијених општина у Србији

rss

02.02.2022. Јужне вести

Општине широм Србије које спадају у 4. категорију по степену развијености, међу којима је и 20 општина на југу земље, могу да се пријаве на конкурс Кабинета министра задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина како би добили новац за реализацију пројеката.

Фото: архива

Ове године је опредељено 360 милиона динара, а рок за пријаве је до 21. фебруара.

У конкурсној документацији пише да је за унапређење инфраструктурних капацитета недовољно развијених општина предвиђено 320 милиона динара, док је 40 милиона за обезбеђивање недостајућих средстава, а која могу да се користе у неколико области:

Набавка опреме ради нормализације рада јединице локалне самоуправе и њених установа, служби и јавних предузећа, у случајевима када наступе ванредне околности или поремећаји у функцонисању; за отклањање последица елементарних непогода; за обезбеђивање средстава за материјалне трошкове за спречавање и сузбијање заразне болести цовид 19 - пише у конкурсу.

Заинтересовани могу да конкуришу само са једним пројектом, а у обавези су да средства користе наменски и да све активности реализују до 15. децембра 2022. године.

Циљ "Програма подршке унапређења развоја недовољно развијених општина за 2022. годину" је , како наводе, подизање капацитета у области изградње,
реконструкције и опремања објеката и набавке опреме од значаја за изразито недовољно развијене општине.

Пријавни формулар и детаљи конкурса доступни су на сајту Кабинета.

Подсетимо, и прошле године је реализован тај програм, а конкурисало је 44 локалних самоуправа чији је степен развијености испод 60%.


# инвестиције конкурс
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима