Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Грамер добија 3.640.000 евра за нова радна места

rss

30.07.2013.

Немачка фирма "Грамер" отвара своју другу фабрику у Алексинцу, у којој ће посао наћи 520 нових радника.
У Алексинцу је боравио министар Млађан Динкић који је потписао уговор о субвенцији у износу од 3.640.000 евра

Грамер добија 3.640.000 евра за нова радна места

Министар финансија и економије Млађан Динкић потписао је у Алексинцу уговор са представницима немачке фирме "Грамер група" о отварању нове фабрике.

Како је истакао Динкић, нова фабрика ће запослити 520 радника, до краја следеће године, а по сваком раднику влада ће Грамеру дати 7.000 евра.

Нова фабрика биће отворена на месту садашње фабрике "Сирокос", коју ће Грамер купити и чију ће реконструкцију завршити до краја године, рекао је Динкић.

Реч је о фабрици за производњу наслона за седишта за возила марке Ауди, Бе-ем-ве, Фијат, и још десетак произвођача аутомобила широм света.

Динкић је уговор потписао са генералним директором Грамера Пјерлуиђијем Ђионеом, пошто је претходно имао разговаре иза затворениох врата са предствницима локалне самоуправе.

"Моменат за пословање у Србији је врло добар јер Влада Србије пружа подстицаје инвеститорима. Задовољни смо јер овде имамо и квалификовану радну снагу", каже Ђионе.

У Алексинцу је стопа незапослености 52 одсто, што је двоструко више од републичког просека, 8.000 људи је без посла, а највећи колектив је намачка  фабрика у којој је 805 радника.

"Тешко је свим локалним самоуправама у Србији због времена у коме живимо, али то и јесу посебни изазови да може нешто више да се учини за своју средину", каже председник општине Алексинац Ненад Станковић.

Идустријска зона града, која се наслања на Коридор 10 биће интересантнија за потенцијалне инвеститоре уколико Војска Алексинцу уступи 17 хектара земљишта некдаашње касарне.

 

Коментара: 6


# председник општине Млађан Динкић Грамер Ненад Станковић војска
@mo_i_vs @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Slađan Stanković 30.07.2013.
  Još jedna propast ,,,rad za male pare ,,blago nama sas Dinkića,,7000 po radniku a meni duguju otpremninu 20 god.e moj brale,ovi nas odraše.

 • (+0) (-0)

  Jovan Kursula 08.08.2013.
  A kako da vojska pokloni lokalnoj samoupravi nesto sto nije njeno?Pa da je tako oni bi i do sada vec poklonili. Ali nije, pojavio se naslednik vlasnika sa tapijom i ugovorom po kome njegov cukundeda daje na koriscenje vojsci dok je ona tu. Ali vojske vise nema, tako da nema poklanjanja tudjeg.

 • (+0) (-0)

  Slađan 12.08.2013.
  E moj Kursula,zar ti misliš da su i komunisti otišli sa vvojskom , ne oni su još uvek tu.Kome je vraćena imovina , ja neznam.

 • (+0) (-0)

  Jovan Kursula 14.08.2013.
  Sladjane, ja ne znam gde si ti video da ja pricam o komunistima. Ja sam ovde pisao bez bilo koje ideologije, cisto samo kao pravo svojine. Uzgred budi receno, taj cukundeda je dao na koriscenje vojsci u 19. veku, pod Obrenovicima. Posle je SFRJ bila nslednik kontinuiteta svojine. Znaci ni o kakvim komunistima ovde nije rec, niti o tome da li su trebali da dolaze ili odlaze. Bez ljutnje, ali nesto si pogresno shvatio. Pozdrav.

 • (+0) (-0)

  xxx 27.08.2013.
  Prave Kinu od Srbije. Sto ne bi dali te pare nekoj srpskoj privatnoj firmi da bude svima dobro.

 • (+0) (-0)

  Slađan 17.09.2013.
  Ideologija ili ne i nekim mojima je oduzeta imovina u 20,tom veku zato što su sarađivali sa okupatorima to jest sa kraljevom vojskom a to je pikovo negdašnje. I još uvek se ne odriču toga .Ipak h vala jer nisam znao da je to pravi patriot ondašnji poklonio .Poz. hvala


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима