Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Сеоски туризам у Липовцу

rss

12.08.2010. Извор: aleksinacnews.com

Полако, али сигурно, услови за развој сеоског туризма на територији алексиначке општине се испуњавају. Барем за домаћинства у селу Липовац, која су се определила за ову врсту делатности.

Сеоски туризам у Липовцу
Након неколико година упорног рада алексиначке Организације за туризам и спорт (ОТИС) на промоцији потенцијала сеоског туризма, пре свега скептичним становницима села алексиначке општине и категоризације неколико домаћинстава у Радевцу и Липовцу, коначно је и завршен пут до манастира Свети Стеван.

Домаћинства Вукића и Ристића у Липовцу потписала су уговор са ОТИС-ом, категоризовала своју понуду и од Ускрса ове године угостила неколико десетина туриста из Србије. Прошле недеље и прве из иностранства, Јергена Лифкеа из Хајделберга и Зигија Бајла из Хепенајма, који су одушевљени боравком у Липовцу и гостопримством на које су овде наишли.

Наравно, госте из Немачке је највише одушевила традиционална српска кухиња, домаће црно вино и шљивовица. Пре одласка су обећали да ће топло препоручити својим пријатељима да посете Липовац и обећали да ће искрено радити на промоцији ове туристичке дестинације.

Иначе, смештај у домаћинствима Вукића и Ристића је сврстан у прву категорију, а више информација се може добити путем телефона: 018 848 117.

Коментара: 2


# туризам Липовац
@


 

▲ ▼ [+][-][ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима