Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки социјалисти против градње споменика Милошевићу

rss

28.07.2010. Blic, B92

Алексиначки СПС је затечен иницијативом да се Слободану Милошевићу постави споменик у овом граду и не стоји иза ње, каже Светислав Видановић, председник Општинског одбора СПС-а, у овом месту надомак Ниша.

Алексиначки социјалисти против градње споменика Милошевићу

Он каже да циљ овакве иницијативе није "душебрижништво о Слоби" већ намера Покрета социјалиста чији је лидер Александар Вулин, а које у Алексинцу предводи покретач петиције Славиша Јовановић, да се изрекламира и привуче нове чланове.

- Уз све поштовање Милошевића овом тренутку не подржавамо такву иницијативу јер знамо ко стоји иза ње. То су све бивши чланови СПС. Милошевић је био оснивач СПС, да су га заиста поштовали и да су прави социјалисти остали би у нашој партији. Ово је само покушај да се изрекламирају и примаме нове чланове из наше странке. Ако таква тачка буде на седници општинског парламента, затражићемо став главног и извршног одбора па како они одлуче - каже Видановић.

На власти у Алексинцу је коалиција коју чине представници ДСС, СРС и СПС-ПУПС. Председник општине Алексинац Иван Димић (ДСС) изјавио је јуче за "Блиц" да актуелна општинска власт неће стати иза иницијативе.

- Моје лично мишљење да такву иницијативу никако не треба прихватити, а сматрам да ће и коалициони партнери бити истог става - казао је Димић.


# председник општине Иван Димић СПС Славиша Јовановић Саша Покрет Социјалиста Светислав Видановић Слободан Милошевић Александар Вулин споменик
@socijalisti @poksocijalista @VulinAleksandar @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима