Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кошаркаши поново изгубили, Војводина - Напредак 87:80

rss

23.01.2016.

После краће зимске паузе, настаљена је друга кошаркашка лига Србије, утакмицама 14. кола

Кошаркаши поново изгубили, Војводина - Напредак 87:80

Кошаркаши алексиначког Напретка изгубили су у Новом Саду, пред стотинак гледалаца, од екипе Војводине 87:80, по четвртинама 20:19, 18:19, 25:20, 24:22.

Утакмица је почела равноправно, у једном пероду је Напредак водио (11:15).

У другој четвртини Напредак је имао константну предност од пар поена, али се на паузу отишло нерешеним резултатом 38:38.

Равноправна игра се наставила и после полувремена, али само до 25. минута. Тада је екипа Војводине преузела вођство и лагано се резултатски одвајала. Добар скок није пратила и игра у нападу, па су губљене лопте и промашивани шутеви са дистанце.

Четврта четвртина је почела шутерски лоше, у једном периоду игре лопта уоште "није хтела" у кош.  Касније се динамика игре поправила, дошло је до шутева за три поена, екипа Напретка је била солидна са линије слободних бацања. Међутим, таква игра није била довољна да се сустигне расположена екипа Војводине.

Најистакнутији играч утакмице је Крсто Бјелица из екипе Војводине, са 26 поена и индексом 29 из исто толико минута проведених на терену. Следи Дејан Јањић са 25 поена.

У екипи Напретка добар је био Александар Миладиновић са 21 поеном, 3 асистенције. Милош Траиловић је постигао 19. Немања Павловић је постигао  12 пеона, али је над њим "скривљено" 7 личних грешака (из 5 бацања погодио 2).

Оно што је евидентно код играча Напретка јесте скок, у одбрани 21, али само 3 у нападу. 8 асистенција је скромно у односу на 15 екипе Војводине, а да није било 20 изгубљених лопти, можда би резултат био у корист гостију.


# кошарка Напредак КК Александар Миладиновић Нови Сад Војводина КК Немања Павловић
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима