Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Majka nestale Marije moli za pomoć: Ako znate nešto, javite mi, mnogo se sekiram

rss

07.05.2022. Blic

Ružica S, majka šesnaestogodišnjakinje Marije iz aleksinačkog sela Prćilovica koja je nestala 30. aprila moli sve koji nešto znaju u vezi nestanka njene ćerke da odmah jave policiji.

Foto: arhiva

- To je bila subota, nije išla u školu ovde u Aleksincu. Malo mi je neverovatno da je tako nestala, a da ništa nije slutilo da će da negde ode. Nju je čuvala jedna žena u selu Katun do šesnaeste godine. Onda je došla ovde da živi. Mnogo se sekiram jer nije nagoveštavala da će da pobegne ili tako - kaže majka Ružica.

Podsetimo, devojčica Marija S. (16) nestala je bez traga 30. aprila ove godine kada je sa bratom Boškom otišla do Niša da bi nešto kupila. Poslednji put je viđena u Otvorenom tržnom centru odnosno buvljaku. Na sebi je imala plavu duksericu sa kapuljačom kao i patike i helanke roze boje.

Marija je do prošle godine bila u hraniteljskoj porodici u selu Katun, a onda se vratila kod majke Ružice Stanković u selo Prćilovica kod Aleksinca. Za sada nema nikakvih tragova gde bi eventualno mogla da bude, a to ne mogu da pretpostave ni iz njene porodivce.

- Bili smo da ja kupim telefon, a pre toga smo kupili neki veš. Onda smo se dogovorili da ona čuva stvari na jednom mestu, a ja da vidim telefone još na nekoj tezgi. Bio sam maksimalno petnaest minuta po buvljaku i kada sam se vratio na to mesto, nje nije bilo. Mnogo se brinem za nju jer ništa nije slutilo da će da pobegne ili tako nešto. Onda sam se ja vratio i čekao je ovde kući u Prćilovici, ali evo pet dana je nema. Zato smo i prijavili nestanak jer ne znamo šta se događa s njom - rekao je Boško Stanković njen brat koji je poslednji video.

U hraniteljskoj porodici se takođe brinu za sudbinu Marije. Hraniteljka koja je čuvala do šesnaeste godine, a koju je zvala "mama" navodi da se devojčica uvek javljala kada će nekuda da krene.

- Preseklo me oko srca kada sam videla da je nestala, pa još u plavoj haljini koju sam joj ja kupila. Ona se školuje za pekarku u Aleksincu i zna neke devojčice, ali ne verujem da je otišla s njima, a da se ne javi. Sa majkom se retko viđala i to samo u Centru za socijalni rad Nije joj bilo lako u Prćilovici. Došla je jednom januara, sva mokra i tužna. Rekla mi je da se malo pokajala što je otišla od nas - kaže hraniteljka.


# Aleksinac Niš policija Prćilovica Katun devojčica nestanak
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima