Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Košarkaški dan u Aleksincu

rss

25.01.2018. David Petrović

Na opštinskom takmičenju u košarci, pod organizacijom Saveza za školski sport Srbije, koje je održano 23.1.2018, Aleksinačka gimnazija i Tehnička škola Prota Stevan Dimitrijević su podelili bodove u kategoriji srednjih škola, dok je Osnovna škola Ljupče Nikolić bila najbolja u kategoriji osnovnih škola.

Foto Radio Aleksinac

Ženska ekipa Tehničke škole Prota Stevan Dimitrijević je bila suviše jaka za devojke Aleksinačke gimnazije. Prvo su, nakon preokreta, u košarkaškoj utakmici slavile rezultatom 19:14, a zatim toga su bili bolji i u basketu 3 na 3, rezultatom 4:2. Ovim pobedama, obezbedile su učešće na okružnom takmičenju.

U muškoj konkurenciji, Aleksinačka gimnazija je opravdala ulogu favorita, i na malo teži način slavila protiv ekipe Tehničke škole, rezultatom 32:31. Bila je to uzbudljiva utakmica, dosta neizvesna, ali su ipak gimnazijalci bili uspešniji u završnici. U konkureniciji basket 3 na 3, priključila se i Poljoprivredna škola Šumatovac, koja je bila poražena u obe utakmice, a u finalu tehničari su imali priliku za osvetu, ali gimnazijalci su bili koncentrisani do kraja i slavili rezultatom 9:7.

Za najbolju igračicu je proglašena Jelena Takov, učenica Tehničke škole Prota Stevan Dimitrijević, a za najboljeg igrača David Petrović, učenik Aleksinačke gimnazije.

U konkurenciji dečaka osnovaca, ekipa Aleksinačke škole Ljupče Nikolić je bila dominantna i u košarci i basketu 3 na 3, a iza sebe su ostavili vršnjake iz škole Vožd Karađorđe iz Aleksinca i škole Sveti Sava iz Subotinca. U konkurenciji devojčica pak, najbolja je ekipa škole „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika, drugo mesto osvojio je tim škole „Vožd Karađorđe”, dok je treća pozicija pripala ekipi škole „Sveti Sava” iz Subotinca.

Za najbolje igrače turnira proglašeni su Dunja Stošić iz škole „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika i Petar Blagojević iz škole „Ljupče Nikolić”.


# Ljupče Nikolić OŠ košarka Šumatovac Poljoprivredna škola Šumatovac škole Tehnička škola Prota S. Dimitrijević Aleksinačka gimnazija prota Stevan Dimitrijević Sveti Sava Jovan Jovanović David Petrović Jelena Takov Dunja Stošić Petar Blagojević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima