Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dveri: Vučić priprema alibi za krađu izbora

rss

06.03.2017. RTS

Pokret Dveri saopštio je da su neistinite tvrdnje da lider tog pokreta Boško Obradović i predsednički kandidati Saša Janković i Vuk Jeremić imaju plan za izazivanje sukoba tokom izbornog dana i da pokazuje nameru lidera SNS Aleksandra Vučića da sebi obezbedi alibi za krađu izbora i da onemogući svako ukazivanje na neregularnosti.

"Poseta Nišanija brutalno mešanje u unutrašnje stvari Srbije"

U međuvremenu, Dveri su osudile "nelegalan" dolazak albanskog predsednika Bujara Nišanija u dve opštine na jugu Srbije, ocenjujući da ta poseta predstavlja "brutalno mešanje" u unutrašnje stvari Srbije.

Potpredsednik Dveri Predrag Mitrović upitao je u saopštenju premijera Aleksandra Vučića i nadležne državne organe "da li su svesni da se situacija na jugu Srbije ozbiljno komplikuje i da nakon 'Tiranske platforme' Edija Rame, namenjene makedonskim Albancima, Albanci kreću u ofanzivu i na jug Srbije".

"Ova poseta predstavlja brutalno mešanje u unutrašnja pitanja, a imajući u vidu poruke albanskih predstavnika koje stižu sa juga Srbije, ozbiljno je ugrožen teritorijalni integritet naše države. Na sve to državni vrh ćuti", naveo je Mitrović.

Potpredsednik Dveri upitao je sve narodne poslanike sa juga Srbije "da li zastupaju interese političkih elita stranaka na vlasti koje srljaju u kriminalnim rabotama ili interese države Srbije i građana koje treba da predstavljaju u Narodnoj skupštini Srbije".

"Upozoravamo da je vaše ćutanje sramno i neodgovorno prema interesima Srbije, a pogotovo prema siromašnim i obespravljenim građanima juga zemlje", dodaje se u saopštenju.

"Umesto da budete dostojni predstavnici naroda, vi se ponašate kao ikebane, zabijajući glavu u pesak pred izdajom Vučića, trudeći se da brže-jače-bolje služite interesima stvaranja Velike Albanije koju sprovode Edi Rama i Briselska administracija", ocenjuje se u saopštenju Dveri.

Predsednik Albanije Bujar Nišani posetiće sutra opštine Bujanovac i Preševo što je prva poseta jednog albanskog predsednika Srbiji od 1948. godine, kada je Beograd prvi i poslednji put posetio tadašnji predsednik Albanije Enver Hodža.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2657/izbori-2017/2654397/dveri-vucic-priprema-alibi-za-kradju-izbora.html

Komentara: 2


# Beograd Dveri Predrag Mitrović Boško Obradović Aleksandra Vučić
@SPDveri @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-1)

  Goran 06.03.2017.
  I(LEGALNA) POSETA ALBANSKOG PREDSEDNIKA JUGU SRBIJE
  Prema dogovoru koji je postignut između premijera Srbije i Albanije, Aleksandra Vučića i Edi Rame u Nišu oktobra 2016. godine predsednik Albanije Bujar Nišani dolazi u posetu Albancima sa juga Srbije. On će biti prvi albanski predsednik koji će, posle 1948. godine i Envera Hodže, biti u Srbiji i imati niz susreta sa albanskim predstavnicima, ali, vrlo čudno, ne i sa zvaničnim predstavnicima vlasti u Srbiji. Cilj ove posete je da se predsednik Albanije lično upozna sa položajem i statusom Albanca na jugu Srbije.
  Prema rečima predsednika nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua, kao jednog od domaćina posete albanskog predsednika jugu centralne Srbije, Nišanija je već upoznao sa diskriminacijom i položajem Albanaca u „Preševskoj dolini“. S tim u vezi, tema razgovora sa političkim liderima Albanaca na jugu Srbije biće i razgovori o Asocijaciji koja je usvojena još 2015. godine i odnosi se na reciprocitet u odnosu na Kosovo i Zajednicu srpskih opština. Stav predstavnika albanaca sa juga centralne Srbije je da Evropska Unija ne može nikako drugačije da se ponaša prema Albancima nego kao Srbima na Kosovu.
  Kako se navodi u izjavi Jonuza Muslijua Sputnjiku, ova poseta predsednika Albanije ima za cilj da “privole“ Albaniju da više ulaže u privredne i kulturne projekte koji su za lokalne Albance i da je došlo vreme da „ problemi Albanaca iz Preševske doline dođu u prvi plan i za državu Albaniju“.
  Srpski pokret Dveri uputio je shodno protokolu, kabinetima opština Preševo i Bujanovac, molbu da sednici predstavnika albanskih partija i albanskog predsednika pristustvuje potpr

 • (+4) (-0)

  Dishi68 06.03.2017.
  Srpski pokret Dveri uputio je shodno protokolu, kabinetima opština Preševo i Bujanovac, molbu da sednici predstavnika albanskih partija i albanskog predsednika pristustvuje potpredsednik dr Predrag Mitrović i narodni poslanici Srpskog pokreta Dveri, sa ciljem da jasno iznesu interese srpske države i naroda na jugu Srbije, predstavanicima albanskih partija ukažu na greške u diplomatskom protokolu prilikom organizacije i dolaska albanskog zvaničnika i pojasne da se problemi albanaca na jugu centralne Srbije ni u čemu ne razlikuju od socio-ekonomskih problema stanovnika srpske nacionalnosti.
  Srpski pokret Dveri oštro protestvuje i pita Aleksandra Vučića i nadležne državne organe da li su svesni da se situacija na jugu Srbije jako komplikuje i da nakon “Tiranske platforme“ Edija Rame, namenjene makedonskim Albancima, Albanci kreću u ofanzivu i na jug centralne Srbije.
  Ujedno postavljamo pitanje svim narodnim poslanicima sa juga Srbije, da li zastupaju interese političkih elita stranaka na vlasti koje srljaju u kriminalnim rabotama ili interese države Srbije i građana koje treba da predstavljaju u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Upozoravamo da je vaše ćutanje SRAMNO i krajnje neodgovorno prema interesima Srbije, a pogotovo prema siromašnim i već obespravljenim građanima juga Srbije. U ovom momentu kao predstavnici naroda ponašate se kao ikebane, duboko pobijajući glavu u pesak pred izdajom Aleksandra Vućića i njegovih satelita, uz to BRŽE-JAČE-BOLjE podižući zadnjicu služeći interesima stvaranja Velike Albanije koju sprovode Edi Rama i Enrika Mogerini.

  dr Predrag Mitrović
  potpredsenik Srpskog pokreta Dver


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima