Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uručenje nagrada najboljim učesnicima Petog Zimskog pozorišnog festivala za decu

rss

27.05.2022. Opština Aleksinac

Predsednik opštine Aleksinac, Dalibor Radičević zatvorio je danas „Peti Zimski pozorišni festival za decu“ i zajedno sa predsednikom žirija, koji je ujedno i upravnik Kruševačkog pozorišta uručio nagrade najboljim učesnicima festivala.

Uručenje nagrada najboljim učesnicima Petog Zimskog pozorišnog festivala za decu

Specijalna nagrada za originalni dramski tekst pripala je Spasoji Ž. Milovanoviću, za tekst predstave „Pinokio” Narodnog pozorišta iz Leskovca.

Nagrada za najbolju kostimografiju uručena je Silvi Bačvarovoj za kostim predstave „Bajka o začaranoj lepotici” Pozorište lutaka „Pinokio” iz Beograda.

Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Leu Vukeliću, za scenografiju predstave „Dečak i mesec”, Narodnog pozorišta „ Toša Jovanović” iz Zrenjanina.

Nagradu za najbolju epizodnu ulogu osvojila je Nataša Milišić, za ulogu Svrake i Glumice u predstavi „Dečak i mesec”, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” iz Zrenjanina.

Za najbolju glumicu festivala proglašena je Petra Dimitrijević za ulogu Pinokija u predstavi „Pinokio”, glumica Narodnog pozorišta iz Leskovca.

Dok je nagradu za najbolju režiju i predstavu u celini dodeljena Vjeri Vidov i predstavi „Dečak i mesec”, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” iz Zrenjanina.

U čast nagrađenih, Gradsko pozorište „Teatar 91“ iz Aleksinca je odigralo predstavu „Aladin“.


# predsednik opštine Dalibor Radičević pozorište Teatar 91 festival Zimski pozorišni festival za decu Toša Jovanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima