Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prvo i drugo mesto na mBot turniru za učenike iz Žitkovca

rss

18.06.2017. e-informatika.org

U organizaciji Biblioteke "Vuk Karadžić" iz Aleksinca održan je mBot turnir sa ciljem da se učenici osnovnih škola upoznaju sa mogućnostima robota i same robotike.

Prvo i drugo mesto na mBot turniru za učenike iz Žitkovca

Sve osnovne škole su preko projekta "Bitka za znanje" dobile po 5 robota, dok je biblioteka obezbedila tri platforme za kretanje robota.

Turnir je organizovan na dva nivoa: školski i opštinski.  

Na školskom nivou učestvovalo je sedam osnovnih škola sa teritorije opštine Aleksinac sa preko 220 učenika. Po dva najbolja tima sa školskog takmičenja obezbedilo je plasman na opštinsko takmičenje.

Opštinski nivo takmičenja održan je u Domu omladine i na njemu je učestvovalo 13 timova iz 7 škola i to: "Stojan Živković Stole" iz Trnjana, "Ljupče Nikolić" iz Aleksinca, "Vožd Karađorđe" iz Aleksinca, "Vuk Karadžić" iz Žitkovca, "Aca Sinadinović" iz Loćike, "Smeh i suza" iz Aleksinca i "Jovan Jovanović Zmaj" sa Aleksinačkog rudnika.

Osvajači prva tri mesta su nagrađeni peharima, medaljama i diplomama dok su svi ostali učesnici kao i mentori nagrađeni diplomama i zahvalnicama.

Najuspešniji učesnici su:

1. mesto Lazar Didić i Aleksa Stojanović, OŠ "Vuk Karadžić" Žitkovac
2. mesto Aleksa Aritonović i Mihajlo Milić, OŠ "Vuk Karadžić Žitkovac
3. mesto Anđela Stanković i Lazar Đokić, OŠ "Aca Sinadinović" Loćika


# Ljupče Nikolić OŠ Žitkovac Vožd Karađorđe OŠ Vuk Karadžić OŠ škole Jovan Jovanović Zmaj OŠ Vuk Karadžić biblioteka robot Smeh i suza OŠ Stojan Živković Stole OŠ informatika Jovan Jovanović Aca Sinadinović OŠ Vuk Karadžić robotika Lazar Didić Aleksa Stojanović Aleksa Aritonović Mihajlo Milić Anđela Stanković Lazar Đokić
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima