Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Direkcija kasni sa izborom izvođača za javnu rasvetu

rss

22.01.2013. Izvor: Radio Aleksinac, Aleksinac.net

Mrak na aleksinačkim ulicama će potrajati još mesec dana, tako da neke ulice neće imati osvetljenje skoro 3 meseca.

Javnu rasvetu u gradu i aleksinačkim naseljima trenutno nema ko da održava pošto je u toku tender za imenovanje izvođača koji bi održavao pomenute objekte. Ugovor sa dosadašnjim izvođačem radova na održavanju rasvete u opštini Aleksinac je istekao 31. decembra.

Direkcija kasni sa izborom izvođača za javnu rasvetu

Odgovorni u javnom preduzeću Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac kažu da je konkurs za izbor firme kojoj će biti povereni radovi na popravci javne rasvete otvoren do kraja januara, a zatim sledi i osmodnevni rok za žalbe, pa je za očekivati da se sa uređenjem uličnih svetala počne u drugoj polovini februara.

- Mi ćemo 30. janura da izaberemo izvođača radova. Imamo onda zakonski rok od osam dana za žalbe, mada mislim da neće niko da se žali i da ćemo onda negde u prvoj polovini februara dobiti izvođača na održavanju ulične rasvete. Molim građane da budu strpljivi jer zakon mora da se poštuje. Moramo da ispoštujemo tu proceduru i nadam se da ćemo dobiti kvalitetnog izvođača radova na održavanju ulične rasvete – navodi direktor Dragoslav Živadinović.

U Direkciji dodaju i da bi u ovoj godini jednino selo u opštini bez javne rasvete, Gornji Adrovac, trebalo da dobije ulične svetiljke. Kako ističu, kasnilo se zbog sporijeg prikupljanja dela sredstava koje treba da obezbedi tamošnja mesna zajednica kao partner u ovom projektu.

Na teritoriji opštine Aleksinac postavljeno je oko 7000 uličnih svetiljki, a Direkcija svakog meseca izdvaja oko dva miliona dinara za izmirivanje dugovanja za električnu energiju.

Iz direkcije pozivaju na strpljenje, a građane interesuje zašto nadležni nisu na vreme raspisali konkurs, ukoliko se znalo da tekući ugovor ističe.

video...

Komentara: 3


# Dragoslav Živadinović Direkcija Gornji Adrovac mesna zajednica
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  aki 22.01.2013.
  i prosle godine se ,,niko`` nije zalio pa smo dobili izvodjaca tek za dan postine 6 Jun, a sad ne znam sto se uopste sprovodi tender kad ce posao dobiti isti , pa cemo onda jos godinu dana biti u mraku , jer u pojedinim ulicama mrak je jos od pre dve godine , a ovi cele godine nisu pipnuli nista , ovo je, ne samo za medije vec i za javnog tuzioca, da se malo vidi sta se sve kuva po tu direkciju, i da li neko nekome i koliko ko kome...

 • (+0) (-0)

  jovan 23.01.2013.
  neznaju ko ce vise da im ponudi haha,ali tu ima jedna firma iz aleksinca ona dobija sigurno.znaju koja

 • (+0) (-0)

  Aleksandar 23.01.2013.
  Bruka...


[ Dodaj komentar ]