Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nekada gradska štamparija, a danas samo još jedno ruglo grada

Nastavljamo priču o poznatim gradskim ruglima, bezbroj lokacija, mnoštvo pitanja. Jedno je sigurno pitanje, šta dalje sa ovim objektima? Da li će im ikad doći lepši dani.

Opširnije

Kakve tajne vinčanske kulture krije okolina Aleksinca

Prvi put, posle gotovo pola veka, na teritoriji opštine Aleksinac - arheološka iskopavanja. Tome su prethodila istraživanja Arheološkog instituta iz Beograda koja su pokazala da na teritoriji te opštine ima više od 100 lokaliteta od neolita do srednjeg veka. Arheolozi trenutno rade na jednom od tri naselja vinčanske kulture.

Opširnije

Osuđena vlasnica restorana u kojoj je nastradao Aleksa Stojmenović

ALEKSINČANKA J.R.K. (39) osuđena je na kaznu zatvora od pet meseci koju će izdržavati u svom stanu i novčanom kaznom od 80.000 dinara jer je 16. maja, nakon tuče u njenom restoranu u kojoj je smrtno stradao dvadesetpetogodišnji Aleksa Stojmenović, sakrila digitalni rekorder za video nadzor i time onemogućila policijskim službenicima istražne radnje.

Opširnije

Didi najbolji golman prestižnog turnira u Paraćinu

Mladi Aleksinački sportista Dimitije Marković je na prestižnom turniru za golmane "GO A1 Keeper" osvojio prvo mesto i osvetlao je obraz našeg grada. Turnir je održan u subotu 5. juna u Paraćinu, u organizaciji škole fudbala "Vuk Paraćin".

Opširnije

Kolumna Dragana Vesića: Mejnstrim nema alternativu

Na Fejsbuku sam zbog nekih dobrih produhovljenih ljudi sa kojima se savršeno razumem iako se ne poznajem lično.

Opširnije

Prva arheološka iskopavanja vinčanskog lokaliteta u Aleksinačkoj kotlini

Na kasnoneolitskom lokalitetu Srednje polje u Bradarcu kraj Aleksinca počela su arheološka iskopavanja, a prema procenama stručnjaka u pitanju je naselje koje su izgradili Vinčani. Inače, kako kažu u aleksinačkom Zavičajnom muzeju, ovo su prva arheološka iskopavanja u Aleksincu posle 70 godina.

Opširnije

Mladić pretučen na smrt u Aleksincu

Aleksinčani su u šoku nakon ubistva A.S. koga svi, kako ističu, znaju kao uzornog mladića i sportistu.

Opširnije

Uhapšen mladić koji je zakopao više paketića sa oko 51 gram marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sokobanji, u okviru akcije „Gnev“, uhapsili su M. Ć. (1996) iz okoline Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

OpširnijePrijatelji sajta

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima