Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica


<<<7891011>>>Ukupno: 9192  Displaying: 81 - 90

Festival prvoizvedenih predstava

Južne vesti 02.11.2023.

Prvog dana prodaje paketa ulaznica za 11. Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu, koji se održava od 22. do 27. novembra, pola sale je već rasprodato, ističu organizatori iz Centra za kulturu, te zaključuju da je interesovanje publike nezabeleženo do sada. Veruju da je tome doprinela briljantna selekcija predstava Nebojše Bradića, ali i to što se festival posvećen dramskim piscima već odlično pozicionirao na pozorišnoj mapi.

Opširnije

Komentara: 0

Renoviran deo Doma u Kulini i izgrađeni novi paviljoni

Južne vesti 02.11.2023.

Deo Doma za smeštaj odraslih u Kulini je renoviran, kažu da su izgrađeni i ženski i muški paviljon i da sledi renoviranje još jednog, zajedno sa kuhunjom i pekarom, a ukupna ulaganja u ovu ustanovu socijalne zaštite su veća od milijardu dinara. Otvaranju renoviranog Doma u Kulini prisustvovao je danas i ministar za socijalna pitanja Nikola Selaković koji je ocenio da je to "slika i prilika koliko Srbija napreduje".

Opširnije

Komentara: 0

Verifikovan sporazum o saradnji između Opštine Aleksinac i grada Nojabrsk

Opština Aleksinac 26.10.2023.

Opština Aleksinac, na svečanoj ceremoniji u sali Skupštine opštine, verifikovala je juče Sporazum o saradnji sa gradom Nojabrsk (Jamalo – Nenecki autonomni okrug Ruske Federacije).

Opširnije

Komentara: 2

Heroji Halijarda?

Miodrag Tasić 26.10.2023.

Ove jeseni srpski film „Heroji Halijarda“ uzburkao je ne samo domaću, srpsku javnost, već i šire okruženje. Jer, film govori o spasavanju američkih i savezničkih pilota na okupiranoj teritoriji Srbije u Drugom svetskom ratu.

Opširnije

Komentara: 0

"Teatar 91" na Festivalu FEDRAS

24.10.2023.

Na 52. Festivalu FEDRAS koji se održao u Malom Crniću gde je u konkurenciji bilo 11 predstava, predloženih od strane selektora festivala Aleksandra Saše Dunića, Gradsko pozorište "Teatar 91" u Aleksinac donelo je 3 nagrade i to sa novom premijernom predstavom "Čija je ovo noga" u režiji direktora Kruševačkog pozorišta Branislava Nedića.

Opširnije

Komentara: 0

Slaviša Pirke pokidao Pejovića, Mare u šoku: „Nisi klon, zanima me šta ćeš pevati do finala“

Grand nova 15.10.2023.

Slaviša Stanojević Pirke iz Beča oduševio je sve već prvim nastupom u emisiji „Nikad nije kasno“ izvedbom pesme Ace Pejovića. Iako je po prirodi veliki tremaroš, to mu nije smetalo da se večeras pokaže u najboljem svetlu.

Opširnije

Komentara: 0

Samo nam je hleb preostao

Miodrag Tasić 15.10.2023.

Ona čuvena, davno izlizana maksima starog Rima, hleba i igara, da bi narod bio zadovoljan, važi i danas. U svim društvima i pod svakim režimom; kako u liberalnoj demokratiji, isto tako i u diktaturama, manje ili više slobodnim sistemima. Mada je prilično teško razlučiti gde vlada a gde prestaje demokratija, šta spada u ljudska prava, slobode građana, uopšte gde narod odlučuje o najvažnijim društvenim pitanjima. Jer, kako izgleda, može svaki režim sebe da naziva kako hoće i želi, činjenica je…

Opširnije

Komentara: 0

Amira Medunjanin 16.novembra u Nišu

Long Play promo 02.10.2023.

Amira Medunjanin, umetnica magičnog glasa, održaće od 15. do 20. novembra pet koncerata širom Srbije, u organizaciji promoterske kuće Long Play. Turneju započinje u Bioskopu Kruševac (15.11.), zatim nastavlja put Niša, i to u Narodnom pozorištu (16.11.), dva dana kasnije, tačnije 18. novembra, glas će pustiti u Kulturnom centru u Zrenjaninu, zatim Centru za kulturu u Požarevcu (19.11.), a onda turneju završiti 20. novembra u Domu vojske u Pančevu.

Opširnije

Komentara: 0

Naša Mina postavila državni rekord

02.10.2023.

Juče je poverlifting klub "Impulse Gym Aleksinac" doneo jednu zaista divnu vest za naš grad.

Opširnije

Komentara: 1

Umetnička kolonija u Lipovcu.

Književni klub 20.09.2023.

Književni klub "Velimir Rajić" iz Aleksinca od 15. do 17. septembra 2023. odražao je devetu Umetničku koloniju u Lipovcu.

Opširnije

Komentara: 0

<<<7891011>>>Ukupno: 9192  Displaying: 81 - 90

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima