Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica


<<<678910>>>Total: 9194  Displaying: 71 - 80

Живот постоји и занимљив је и ван екрана - показује дечији роман Алексинчанина Ивана Драјзла

Јужне вести 11.12.2023.

Јунак првог романа за децу писца Ивана Драјзла након завршеног петог разреда морао је екране да замени животом на селу са бабом и јако бојао да ће му бити досадно, али ипак тражио да остане и дуже. Драјзл, иначе родом Алексинчанин, у тек објављеном роману Добро јутро, Колумбо пише о посебно важној теми последњих година, екранима који су заменили реалан живот многе деце, па се нада да ће привући пажњу и родитеља. Овај роман промоцију ће имати на предстојећем нишком Сајму књига.

Опширније

Коментара: 0

Алексиначки свештеник пријавио покушај отмице детета

Јужне вести 11.12.2023.

Локални свештеник из Алексинца Хаџи Иван Миленовић пријавио је пре два дана покушај отмице, односно да је непозната особа јурила његовог 12-годишњег сина који се враћао из Музичке школе.

Опширније

Коментара: 0

ОШ "Љупче Николић" учествовао у пројекту "Упознај(мо) Србију"

Наташа Богдановић 04.12.2023.

Ученице ОШ "Љупче Николић" су учешћем у пројекту "Упознај(мо) Србију", чија је завршница била овог викенда у Параћину, представљале нашу општину.

Опширније

Коментара: 0

Марчело и бенд у петак наступају у Нишу, у оквиру турнеје "20 година на сцени!"

Верољуб Радојковић 04.12.2023.

Марко Шелић Марчело ће са својим комплетним бендом одржати самостални концерт у Нишу, у оквиру турнеје којом ове године обележава 20 година на сцени у петак, 8. децембра у О2 Евент клубу Oxygen (Николе Пашића 23), са почетком у 21h.

Опширније

Коментара: 0

Алексиначки филм "Вода - Последњи дани пуковника Рајевског" добитник награде Савеза новинара Русије

Јужна Србија Инфо 03.12.2023.

Играно-документарни филм "Вода - Последњи дани пуковника Рајевског" продуцента Милоша Паовића из Алексинца добитник специјалне награде Савеза новинара Русије на међународном фестивалу документарног филма „Линија фронта“, а у категорији дугометражног документарног филма.

Опширније

Коментара: 0

"Успаванка за Алексију Рајчић" добила већину признања на алексиначком позоришном фестивалу

Јужне вести 28.11.2023.

Најбољи драмски текст и представа у целини је Успаванка за Алексију Рајчић, одлучио је жири 11. Фестивала првоизведених представа у Алексинцу, а за исту представу награђен је и Југ Ђорђевић за режију и Вања Ејдус за најбољу глумицу, чиме је овај комад побрао већину признања. Милан Марић је најбољи глумац фестивала према оцени жирија, а млади глумац Лука Грбић, док је публика најбољом изабрала представу зрењанинског театра Шта ће бити са свима нама. Фестивал се вечерас завршава.

Опширније

Коментара: 0

Од „Бријуна” до „Ћуприје”

politika.rs 23.11.2023.

Фестивал првоизведених представа понудиће алексиначким поклоницима театра пет представа које је селектовао Небојша Брадић

Опширније

Коментара: 0

Проглашени победници фото конкурса „Топле боје Алексинца“

Канцеларија за младе општине Алексинац 17.11.2023.

На фото конкурсу Канцеларије за младе општине Алексинац „Топле боје Алексинца“, који је трајао до 15. новембра, укупно је пристиглло преко 50 фотографија.

Опширније

Коментара: 0

Лепа вест за сву децу која пишу песме

Експрес 12.11.2023.

Реч је о конкурсу "150 најбољих дечијих песама" на које се прикупљају радови за будућу збирку дечијих песама која ће бити штампана када се конкурс затвори.

Опширније

Коментара: 0

МАРЧЕЛО наступа 8. децембра у Нишу!

Верољуб Радојковић 09.11.2023.

Марко Шелић Марчело ће са својим комплетним бендом одржати самостални концерт у Нишу, у петак, 8.децембра у О2 Евент клубу Oxygen (Николе Пашића 23), са почетком у 21h.

Опширније

Коментара: 0

<<<678910>>>Total: 9194  Displaying: 71 - 80

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима