Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 8492  Displaying: 21 - 30

Горњи Адровац – неискоришћена шанса Србије

Миодраг Тасић 08.09.2021.

Горњи Адровац је само једно село у нестајању у Србији. Можда педесетак, махом старијих житеља, још увек живи у овом маленом алексиначком селу. Годинама уназад затворена је сеоска школа. Ниједно дете није рођено у Адровцу!

Опширније

Коментара: 0

Исплата подносиоцима захтева за помоћ након обилних падавина

Општина Алексинац 07.09.2021.

У понедељак, 6. септембра 2021. године у сали Скупштине општине Алексинац, са почетком у 10 часова, одржана је 32. седница Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац.

Опширније

Коментара: 0

Покренуто оснивање туристичке регије јужне и источне Србије

Јужне вести 07.09.2021.

Ниш, Алексинац, Сврљиг, Књажевац, Прокупље, Сокобања и Гаџин Хан биће повезани туристичком регијом јужне и источне Србије, а иницијатива за њено оснивање покренута је, како објашњавају представници ових градова и општина, како би се туристима понудила јединствена понуда и како би заједнички промовисали своје потенцијале. Како је истакнуто, пројекат ће бити готов за од две до три године.

Опширније

Коментара: 0

Грчку посетило упола мање туриста у односу на 2019. годину, Срби напунили џепове Албанцима и Црногорцима

Југмедиа 06.09.2021.

Ко је профитирао а ко изгубио када су туристи из Србије у питању ове сезоне? На првом месту међу “губиташима” нашла се Грчка, која је претходних деценија била у врху дестинација туриста из Србије када су у питању летовања.

Опширније

Коментара: 0

Четири месеца мистерије Алексиног убиства

Блиц / Бранко Јаначковић 05.09.2021.

"Четврти месец пролази, а бол је из дана у дан све већа и већа. Како време пролази без њега, почињемо да будемо свесни да је то то. Ми смо константно били у нади да ће сваког часа да се појави, да се врати… Чекамо га и даље да се појави на вратима, да се јави, а бол је све тежа и тежа…"

Опширније

Коментара: 0

Срамно запошљавање супруге председника општине Алексинац, Далибора Радичевића

Странка слободе и правде 03.09.2021.

Општински одбор Странке слободе и правде у Алексинцу издао је саопштење о запошљавање супруге председника општине Алексинац Далибора Радичевића у предшколској установи Лане, које преносимо у целини.

Опширније

Коментара: 3

Ниш експрес поскупео цену карата тик пред почетак школске године

Алексинац.нет 03.09.2021.

Нове цене карата превозника Ниш експрес још једном потврђују оно што је одавно свима јасно, а то је да општина Алексинац мора под хитно да пронађе алтернативу и доведе другог превозника да обавља приградски и међуградски саобраћај.

Опширније

Коментара: 7

Код Алексинца обележена годишњица битке и погибије најпознатијег руског добровољца

Спутник / Лола Ђорђевић 02.09.2021.

У Горњем Адровцу недалеко од Алексинца обележена је 145. годишњица битке код овог села у Српско-турском рату 1876. године, као и исто толико година од погибије најпознатијег руског добровољца, пуковника Николаја Николајевича Рајевског.

Опширније

Коментара: 1

Коља и Гробовласници у Нишу 16. септембра

01.09.2021.

Никола Пејаковић Коља ће након дужег времена одржати свој концерт у Нишу у четвртак, 16. септембра, у Дворишта Универзитета (Бановина), са почетком од 20 часова.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Марије Илић: Не помаже вода мајко...

01.09.2021.

Сваки први септембар у мени буди сећање како ме је мајка, упарађену, испраћала у школу, проливајући за мном воду, попут благослова. Моја деца остала су ускраћена за тај ритуал, јер сам ја 1. септембра увек раширених руку и са осмехом на лицу, дочекивала децу коју су њихове мајке испраћале мени у наручје. За оне који нису у току па их стално нешто прозивају у негативном контексту: и просветни радници, верујте, имају своју рођену децу. Децу, који многи, попут мене, нису могли да испрате…

Опширније

Коментара: 2

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Total: 8492  Displaying: 21 - 30

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима