Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Новости

Новости...
<< < 88  89  90  91  92  93  94  95 > >>Total: 1044  Displaying: 901 - 910

Дом за свако дете

Прилог Драгане Сотировски, РТС 14.11.2010.

Кампања "Растимо заједно" требало би да подигне свест о правима деце са инвалидитетом и да подржи напоре да се да деца изведу на прави пут. Алексинац је једна од ретких средина у којима хранитељске породице удомљују децу са сметњама у развоју.

Опширније

Коментара: 0

Завршава се прва фаза реконструкције општинске зграде

Извор: aleksinac.org 12.11.2010.

Прва фаза идејног пројекта “Инвестиционо одржавање фасаде и крова зграде општине Алексинац”, ових дана, пре планираног рока, улази у завршну фазу. Након отвореног поступка јавне набавке, 13. септембра 2010. године, за извођача радова изабрана је Група извођача коју чине “Грађевинац” д.о.о. Алексинац, “Оперативац” д.о.о. Алексинац и МБН градња Нозрина. Према речима начелника општинске управе, Драгице Масловарић за реконструкцију фасаде и крова зграде…

Опширније

Коментара: 0

Регулација цене воде по тарифном систему

Извор: aleksinac.org 12.11.2010.

У уторак, 9. новембра, председник општине, Иван Димић, одржао је састанак са руководством ЈП Водовод и канализација, као и са консултантима фирме СЕТЕК, Аланом Итоном, стручњаком за тарифне системе наплате и Јергом Штрасером, тим лидером на пројекту унапређења водоснабдевања у шест општина у Србији, који финансира немачка развојна банка КФВ.

Опширније

Коментара: 0

Јесењи успон на Лесковик

Извор: aleksinac.org 31.10.2010.

„Јесењи успон на Лесковик“ назив је 11. републичке смотре планинара која је у суботу, 30. октобра, свечано отворена у Липовцу. Овој републичкој акцији присуствовало је више од 800 планинара из свих крајева Србије који су од манастира Свети Стефан до врха Лесковика, на надморској висини од 1174 метара, препешачили стазу дугу 13 км. Организатор акције републичког карактера „Јесењи успон на Лесковик“ је Планинарско-смучарско друштво „Брђанка“ из Алексинца.

Опширније

Коментара: 0

Почиње санација пута Суботинац - Мозгово

Извор: aleksinac.org 30.10.2010.

У недељу, 31. октобра 2010. године, почиње реализација санације локалног пута Суботинац – Мозгово у дужини од 630 м. Наиме, реч је о деоници уништеној поплавама које су фебруара и априла ове године погодиле нашу општину. Санација овог пута биће финансирана интервентним средствима Националног инвестиционог плана који су намењени обнови инфраструктуре уништене поплавама, а извођач радова је предузеће ДАБИ из Крушевца.

Опширније

Коментара: 3

Духовни центар за лечење наркомана у општини Алексинац

Извор: Алексиначке новости 22.10.2010.

Поред цркве Свети Нестор у Витковцу изграђен је објекат у коме ће, уз благослов Српске православне цркве, а уз помоћ стручних едукатора и свештених лица, многи наркомани покушати да се отргну од зависности.

Опширније

Коментара: 0

Прекинут штрајк у Алпосу

Извор: РТВ Алт 20.10.2010.

Запослени у Алпосу, након пет непуних дана, прекинули су генерални штрајк. У петак, 15. октобра, са радом је почела друга смена, након што је синдикат са пословодством потписао нови, трећи по реду протокол о динамици испуњења захтева штрајкача. Наиме, руководство фирме исплатило је у петак зараде за август 2010. године у износу од 8 милиона и 300 хиљада динара, као и трошкове превоза за април у износу од 189 хиљада динара. Протоколом је, иначе, договорено да се септембарска плата и…

Опширније

Коментара: 0

Пожар у Болници

20.10.2010.

Јутрос око 4 сата, избио је пожар у соби на Хирушком одељењу алексиначке болнице. Након интервенције екипа полиције и ватрогасаца пожар је угашен. На срећу, у овом догађају нико није повређен, јер су лекари и медицинско особље успели да извуку болеснике на време и пре доласка ватрогасаца . У пожару је изгорела једна од болесничких соба на одељењу, а узрок настанка пожара се још испитује.

Опширније

Коментара: 1

Комуналне услуге у вишемилионском минусу

Извор: aleksinacnews.com 20.10.2010.

Након што су на 27. седници, одржаној у понедељак, 11.октобра, чланови Општинског већа, разматрали извештај о пословању Јавног комуналног предузећа "Комуналне услуге", одлучили су да препоруче том предузећу гашење делатности паркинг сервиса.

Опширније

Коментара: 0

SKANDALOZNO: Huligani spremali oružje za učesnike ''Parade Ponosa''

Stefan Radović 12.10.2010.

Na nekoliko lokacija policija pronašla arsenal oružja koji su protivnici Parade ponosa probali da sakriju uoči nedeljne manifestacije,sznajemo od izvora bliskom istrazi. Kako navodi naš dobro obavešteni izvor veća količina oružija pronađena je u parku Manjež na krovu Hotela Славија. Naš insajder otkriva da je policija pronašla oružije,noževe, bodeže,palice... Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je kod privedenog vođe organizacije…

Опширније

Коментара: 6

<< < 88  89  90  91  92  93  94  95 > >>Total: 1044  Displaying: 901 - 910

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима