Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novosti

Novosti...



<<<9495969798>>>Ukupno: 1115  Displaying: 951 - 960

Sedma sednica Komisije za borbu protiv narkomanije

Izvor: RTV ALT 05.03.2011.

Presek aktivnosti u prethodnom periodu U četvrtak, 3. marta, u opštinskom zdanju održana je sedma po redu sednica Komisije za borbu protiv narkomanije, na kojoj je predstavljen presek aktivnosti u prethodnom periodu. Ono što je obeležilo rad Komisije između dve sednice je otvaranje duhovno-rehabilitacionog centra u Vitkovcu, koji radi u okviru projekta SPC "Zemlja živih". Centar je otvoren u novembru prošle godine, a trenutno ima desetoro štićenika.

Opširnije

Komentara: 0

Održana prva sednica Štaba za vanredne situacije

Izvor: Opština Aleksinac 05.03.2011.

Desetog februara konstituisan je Štab za vanredne situacije opštine Aleksinac, a 1. marta je održana prva sednica na kojoj je bilo reči o situaciji na vodotokovima reka i potoka.

Opširnije

Komentara: 0

Obeležena godišnjica Topličkog ustanka

Izvor: RTV ALT 01.03.2011.

U petak, 25. februara, u Aleksincu je obeležena 94. godišnjica Topličkog ustanka koji je 1917. godine doveo do toga da nakratko Toplica bude jedina slobodna teritorija, ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

Opširnije

Komentara: 0

Štrajk upozorenja u fabrici Frad filteri

Dobrica Ranđelović 25.02.2011.

Savez Samostalnih Sindikata Metalaca Frada, danas je održao štrajk upozorenja,u trajanju od jednog sata. Po rečima Predsednika Saveza Samostatalnih Sindikata Metalaca Frada Mlađana Markovića štrajk je održan zbog neisplaćenih dugovanja poslodavca.

Opširnije

Komentara: 1

Potpisan ugovor o realizaciji projekta "Srbija u ritmu Evrope"

Izvor: Opština Aleksinac 19.02.2011.

Danas su predsednik opštine Aleksinac, Ivan Dimić i izvršni producent projekta “Srbija u ritmu Evrope”, David Makević, potpisali ugovor o realizaciji ovog projekta. Ovim je naša opština ušla u grupu od 30 gradova i opština u Srbiji kojima će biti posvećena po jedna kulturno-zabavna emisija na televiziji B92, čije bi emitovanje trebalo da krene u martu ove godine.

Opširnije

Komentara: 0

Vodostaj na Jezeru

17.02.2011.

Poučeni iskustvom iz prošle godine nadležni nivo jezera održavaju na niskom nivou. Nadamo se da će jezero biti na dovoljnom nivou za letnju sezonu. Situaciju ilustruju slike koje je napravio sportski ribolovac Branislav Ilić.  

Opširnije

Komentara: 0

Traže mu novac zbog tuđe greške

Izvor: B92 06.02.2011.

Penzioner iz Aleksinca najavio je da će tužiti državu Srbiju sudu u Strazburu jer mu PIO fond traži da vrati 300.000 dinara zbog greške u administraciji.

Opširnije

Komentara: 0

Vredna donacija domu u Kulini

Izvor: Opština Aleksinac 06.02.2011.

Dom za smeštaj odraslih lica u Kulini, početkom nedelje, dobio je još jednu vrednu donaciju. Delta fondacija je u ime kompanije Delta Maksi direktoru ustanove predala ključeve kompletno opremljenog sanitetskog vozila vrednog 3,6 miliona dinara koje će biti korišćeno za prevoz korisnika iz Doma u druge zdravstvene centre. Prema rečima Gorana Petkovića, direktora ove ustanove, tokom 2011. godine radiće se na poboljšanju uslova rada i života korisnika u Domu, a svaka donacija, bez obzira na…

Opširnije

Komentara: 0

Uređenje rečnih korita i nasipa

Izvor: Opština Aleksinac 26.01.2011.

Danas je u opštinskom zdanju održan sastanak sa predstavnicima JP Srbija vode – VPC Niš vezano za projekte regulacije reke Moravice i izgradnje levoobalnog nasipa na Južnoj Moravi. Konstantovano je da su otklonjeni svi nedostaci i dogovorena je dinamika rešavanja imovinsko-pravnih problema za regulaciju korita reke Moravice kroz Aleksinac. Time se stiču uslovi da već početkom februara bude raspisan tender za izvođenje ovih radova. U sklopu projekta koji predviđa regulaciju korita reke…

Opširnije

Komentara: 0

Formiranje opštinskog štaba za vanredne situacije

Izvor: Opština Aleksinac 26.01.2011.

Primena novog Zakona o vanrednim situacijama bila je glavna tema sastanka predsednika opštine, Ivana Dimića i predstavnika MUP-a, Uprave za vanredne situacije, održanog 24. januara 2011. godine. Gosti predsednika opštine bili su Žarko Damnjanović, načelnik Uprave u Nišu, Zoran Stoiljković, načelnik Odeljenja za upravljanje rizikom, Srđan Nikolić, komandant niške Brigade i Goran Džonić, komandir Područne vatrogasno-spasilačke jedinice (PVSJ) Aleksinac. Ovom prilikom razgovaralo se o obavezi…

Opširnije

Komentara: 0

<<<9495969798>>>Ukupno: 1115  Displaying: 951 - 960

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima