Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica
Oglas je istekao ili ne postoji

Kolumna Miodraga Tasića: Srbija gori, a skupština skrnavi jezik!

Nije da Srbija gori od suše i previsoke temperature. Bar trenutno ne. Tropsku vrelinu najzad zamenile kiše. Ali, kakve kiše? Olujne, monsunske, reklo bi se. Obilne padavine izazvale poplave, odrone, klizišta. Grad veličine kokošjeg jajeta obrao voće i povrće, žitarice u brojnim naseljima, polomio prozore i crepove, polupao automobile. Nije kao u Nemačkoj na sreću, no ni ovo nije malo za Srbiju među šljivama.

Opširnije

Kolumna Marije Ilić: Sedmica (7)

Iza sedam mora, sedam gora, sedam planina, sedam jezera, sedam reka i sedam dolina, sedam gradova i sedam sela, živela je jedna aždaja. Probudi se ona jednog jutra i pomisli:“ Auh čoveče...gde ja živim?!?“

Opširnije

Počinje sa radom parking služba

Obaveštavaju se korisnici javnih parkirališta na teritoriji opštine Aleksinac, da će kontrolori JKP ''Komunalne usluge'' - Parking služba, od 20. jula 2021. godine biti na terenu, vršiti obuku i ujedno kontrolisati parkirana vozila.

Opširnije

Premijera predstave otvara Kulturno leto u Aleksincu

U organizaciji Gradskog pozorišta „Teatar 91” Aleksinac počinje Kulturno leto koje će se narednih mesec dana održati na pletou ispred gradske biblioteke.

Opširnije

Na 100 hektara gradiće se industrijsko-proizvodni kompleksi, trgovački centri

Opština Aleksinac raspisala je tender za izradu novog plana detaljne regulacije radne zone Žitkovac koja će se prostirati na oko 100 heketara.

Opširnije

Piši kako ti je volja...

Nedavno je Fejsbuk preplavila vest, propraćena fotografijom, o jednom natpisu sa vrata Vranj(an)ske bolnice.

Opširnije

Četvoro nastavnika i dvoje učenika zaraženo posle ekskurzije

Epidemiolog i direktor Doma zdravlja u Aleksincu Rodoljub Živadinović upozorio je da korona virus preti selu Trnjanu i samom gradu, nakon što je infekcija potvrđena kod četvoro nastavnika i dvoje učenika 8. razreda škole u Trnjanu.

Opširnije

Predsednica Vlade Republike Srbije sa svojim saradnicima posetila opštinu Aleksinac

Danas je opštinu Aleksinac posetila Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, zajedno sa Ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom kao i Ministarkom privrede Anđelkom Atanasković.

OpširnijePrijatelji sajta

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima