Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kolumne

Blog
 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 666  Displaying: 1 - 10

Svileno jeleče

Saša Gidra Marković 28.03.2021.

Prilikom čitanja možete preslušati pesmu o čoveku sa svilem jelečem.

Opširnije

Komentara: 0

Neispričane priče

Boža Marković 26.03.2021.

Poznavao sam jednog biznis gospodina koji je govorio da "nije higijenski brčkati po mozgu čoveku", kada je govorio o nekoj temi. Time je hteo da kaže da se radi o nečem što je svima poznato, što se zna, ne treba objašnjavati, iako to smeta, dalje lebdi kao da se nije dogodilo i utiče na ponašanje ljudi u sredini i van nje.

Opširnije

Komentara: 0

Služio sam samo svome narodu

Saša Gidra Marković 21.03.2021.

Sumorno osmomartovsko jutro, još uvek deca nose cveće učiteljici, a i mi ostali ispunjavamo svoju dužnost prema nežnijem polu. Ispred ulaza u Domu kulture nervozna masa nestrpljivo čeka svoju dozu vakcinacije, a poznata ljudska figura sa prekrštenim nogama i cigarom, u nekarakterističnom raspoloženju progovori drhtavim glasom: - Gidro, toliko od mene, odslužio sam svome narodu?!

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Država protiv mafije!

20.03.2021.

Otkako znam za sebe, a nije malo, kod nas se vodi kontinuirana borba države protiv kriminala. Tako je bilo do pre dvadesetak godina, a u poslednje dve decenije država vodi nemilosrdnu borbu protiv mafije!

Opširnije

Komentara: 1

Spirala smrti! - Priča o čoveku zbog koga se svuda sa ponosom izgovara reč "Aleksinac"

Saša Gidra Marković 14.03.2021.

- Hajde, prestani da se pališ kao hepo kockica, nije to nikakvo čudo, obična bre centrifuga, učili smo to, zato si i dobio keca, nemaš pojma - pokuša da me ubije u pojam moj nastavak fizike iz osnovne škole Srba Ivanović.

Opširnije

Komentara: 0

"Špacir" iz snova...

Saša Gidra Marković 07.03.2021.

Hladno nedeljno jutro, izgleda da baba Marte još uvek postoje. Subota, idealna prilika za lagani gradski "Špacir". Otvorena širom kapija, baš kao nekad kada je to bila normalna jutarnja pojava u mom porodičnom dvorištu. Samo ovoga puta nije šikljala voda iz česme i nije nestalo nekoliko ogrevnih cepanki . Rešio sam da danas krenem u šetnju kroz sećanja mojih srednjoškolskih dana...

Opširnije

Komentara: 2

Aplauzi za Tutubana! (svi mi iz Ljupče Nikolića)

Saša Gidra Marković 27.02.2021.

- Ej tutubane šta radiš to? Trideset i pet godina mi odzvanjaju ove reči moga nastavnika matematike iz osnovne škole, Kneževića. Stalno mi je pred očima zelena tabla i malo parče krede koje je obično završavalo na vrhu moje glave i uz blage udarce glavom od tablu nadovezala bi se čuvena rečenica: "Aleksandre muko moja, tutubane nad tutubanima"- unevorziše se poznati brkovi.

Opširnije

Komentara: 1

Kapija tuge i Maljčiki

Saša Gidra Marković 21.02.2021.

Nedeljno, dvadesetprvo, februarsko rano jutro. Izgleda da nebo konačno prestalo da plače za čovekom iz ranog mraza.

Opširnije

Komentara: 0

Kolumna Miodraga Tasića: Da li je Srbiji potreban fudbal?

18.02.2021.

Davno je neko rekao da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu. Sporedna je, možda, nekada i bio, ali u poslednjih stotinak godina svakako više nije.

Opširnije

Komentara: 0

Svako je jutro novo ušće

Saša Gidra Marković 15.02.2021.

Probudio sam se, pozdravio dan, skuvao čaj, upalio Fejsbuk i pred očima izađe dobro poznato pitanje: O čemu razmišljate, Saša?

Opširnije

Komentara: 2

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 666  Displaying: 1 - 10

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima