Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Ukupno: 1168  Displaying: 71 - 80

Vedar duh i lekarska nega pomogli 90-godišnjem deka Bogosavu da pobedi koronu

Južne vesti 07.05.2021.

Jedan od najstarijih pacijenata u kruševačkoj kovid bolnici 90-godišnji Bogosav Veljković pobedio je koronu. Nakon teže kliničke slike i terapije na kiseoniku oporavak je nastavio u svom domu u selu Subotinac kraj Aleksinca. Iako ga mnogi vide kao super deku čiji je optimizam pobedio virus, direktor kruševačke bolnice Vlada Cvetanović ističe da je najvažnije što se Bogosav lekarima javio na vreme.

Opširnije

Komentara: 0

U samom centru grada najpopularnije mesto za vršenje nužde

Saša Gidra Marković 06.05.2021.

Nastavljamo priču o poznatim gradskim ruglima, bezbroj lokacija, mnoštvo pitanja. Jedno je sigurno pitanje, šta dalje sa ovim objektima?

Opširnije

Komentara: 0

NUNS: Svetski dan slobode medija novinari u Srbiji dočekuju u katastrofalnom stanju

Južne vesti 03.05.2021.

Sada već tradicionalnom međunarodnom akcijom "Pet minuta gromoglasne tišine" kada će se u 11:55 zamračiti ekrani i isključiti tonovi, obeležiće se Svetski dan medija i u Srbiji, a novinarska udruženja pozivaju sve elektronske medije da se pridruže akciji kako bi ukazali na, kako saopštavaju, katastrofalan položaj novinarske profesije u Srbiji.

Opširnije

Komentara: 0

Na praznik rada iz sindikata upozoravaju da će ga mnogi provesti upravo na poslu

Južne vesti 01.05.2021.

Svaki treći radnik na jugu Srbije obeležava Međunarodni praznik rada sa ugroženim radnim pravom, a 350.000 njih praznik dočekuje sa 5.000 dinara manje u novčaniku od iznosa potrebnog da bi se napunila minimalna potrošačka korpa, ističu iz Udruženja sindikata Srbije “Sloga” u Nišu. Neki od radnika, naglašavaju iz sindikata, umesto na uranak i uz roštilj, kako je i običaj za 1. maj, praznik rada provode upravo na radnom mestu.

Opširnije

Komentara: 0

RTS na obuci Žandarmerije u Aleksincu (Video)

RTS 28.04.2021.

Otkrivanje i neutralizovanje kriminalnih grupa jedan je od osnovnih zadataka Žandarmerije. Ekipa RTS-a je u Aleksincu zabeležila kako izgleda obuka Žandarmerije i kako se pripremaju za izazovne zadatke.

Opširnije

Komentara: 0

Zmija ujela devojku u Lipovcu

Blic 27.04.2021.

U ponedeljak 26. aprila tinejdžerku od 17 godina ujela je zmija za desnu potkolenicu u blizini Aleksinca pa je prebačena u Univerzitetski klinički centar Niš.

Opširnije

Komentara: 0

A gde je tu kanta?

Aleksinac.net 26.04.2021.

Red je da se malo podsetimo. Početkom marta meseca 2018. godine raspisan je konkurs za idejno rešenje "Prvi korak" parternog uređenja gradskog parka "Brđanka".

Opširnije

Komentara: 0

Iz budžeta Ministarstva državne uprave za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta

Večernje novosti 22.04.2021.

Osam gradova i opština u Srbiji dobiće 40 miliona dinara iz budžeta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za 2021. godinu za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta (JUM) u svojim sredinama.

Opširnije

Komentara: 0

Dok volonteri čiste đubre po gradu neki za to primaju platu

Aleksinac.net 17.04.2021.

Ovih dana grupa volontera od jedne devojke i nekoliko momaka samoinicijativno je počela da skuplja đubre na nekoliko lokacija u Aleksincu. Na ovu njihovu inicijativu imamo samo reči hvale i neizmerno poštovanje. Njihov rad je primetila i gradska uprava pa ih je predsednik opštine gospodin Dalibor Radičević ugostio i čak nagradio skromnim poklonima.

Opširnije

Komentara: 0

Bolnice, škole i ustanove sa juga dobijaju opremu i opremanje novcem od oportuniteta

Južne vesti 16.04.2021.

Ukupno 26 zdravstvenih, obrazovnih, ali i ustanova socijalne zaštite na jugu Srbije dobilo je oko 96 miliona dinara na osnovu sredstava prikupljenih od odlaganja krivičnog gonjenja - oportuniteta. Bolnice u Nišu, Aleksincu, Žitorađi dobiće novu opremu i vozila, a u školama na jugu će novac biti iskorišćen za opremanje učionica i realizaciju projekata.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 5  6  7  8  9  10  11  12 > >>Ukupno: 1168  Displaying: 71 - 80

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima