Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 1111  Displaying: 61 - 70

Deveti put organizovano bogojavljensko plivanje za časni krst

Opština Aleksinac 19.01.2021.

Ove godine je deveti put zaredom organizovano bogojavljensko plivanje za časni krst. Organizacija je pripala crkvenoj opštini Stanci.

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinčanin na doktorskim studijama u Kanadi

Kurir 17.01.2021.

Aleksinčanin Dušan Nikolić ima 28 godina, dve master diplome engleskog jezika i književnosti, a trenutno je na doktorskim studijama u Kanadi, gde studira lingvistiku na Univerzitetu u Kalgariju, gde je i asistent. Mladima u Srbiji poručuje da ne odustaju od poštenog i napornog rada.

Opširnije

Komentara: 2

Obezbeđene sadnice za Aleksinac, ali iz opštine se ne javljaju

16.01.2021.

U akciji Posadi svoj hlad, koju organizuje Zeleni razvojni centar, nevladino i neprofitno udruženje, obezbeđeno je 546 sadnica za naš grad. Da bi sadnice bile dodeljene, nadležni iz opštine moraju da se odazovu organizatorima akcije. Koliko nam je poznato oni su kontaktirani, ali do sada, nisu odgovorili!

Opširnije

Komentara: 0

Zbog Niš ekspresa jedino pešaka na pregled

Aleksinac.net 15.01.2021.

Problem sa prevoznikom Niš ekspres koji u našoj opštini traje već nekoliko godina i dalje je bez rešenja. Iako je nekadašnji predsednik opštine Nenad Stanković pred kamerama RTS-a najavljivao da se traži rešenje, od toga do danas se ništa nije realizovalo. A ispaštaju samo meštani udaljenih sela.

Opširnije

Komentara: 1

PU „Lane“ poziva sve zainteresovane vaspitače radi stažiranja

13.01.2021.

PU „Lane“ poziva sve zainteresovane vaspitače koji su završili školu za obrazovanje vaspitača predškolskih ustanova (višu, visoku, specijalističke, master studije) da se jave upravi ustanove radi stažiranja.

Opširnije

Komentara: 0

U Gornjem Krupcu raskopana ulica čeka grebani asfalt

Aleksinac.net 10.01.2021.

Kada je u toku zima u kojoj se smenjuju kiša i sneg, svakoga dana, ljudima koji žive u neasfaltiranim ulicama u opštini Aleksinac je najteže, ali situacija u Gornjem Krupcu prevazilazi sve granice tolerancije koju građani mogu da imaju prema nadležnim službama Aleksinca.

Opširnije

Komentara: 0

Đubre se gomila u samom centru Žitkovca, a niko ne reaguje

Aleksinac.net 09.01.2021.

Povod za ovaj tekst je haos i katastrofa u železničkoj stanici u samom centru Žitkovca. Kada postavimo sliku žitkovačkog Hrama SV. Arhangela gde je sve idaelno, zatim renoviranog parka, novog terena za košarku, renovirane bioskopske sale, stadiona, ima na stotine lajkova... ali železnička stanica Aleksinac koja se nalazi u strogom centru Žitkovca postala je ruglo Srbije.

Opširnije

Komentara: 5

“Od rada ni ne primetimo kada prođe dan” - doktorke u kovid zoni u Aleksincu

Južne vesti 08.01.2021.

Danima i mesecima rade svoj posao najbolje što znaju, ojačale su nakon svega što su prošle i preživele i ništa ih više ne može razbiti - govore lekari Svetlana Šunjevarić Stojiljković i Katarina Stojković Stajić, koje su jedini doktori koji su zbog svoje specijalizacije lečili koronu u Opštoj bolnici u Aleksincu od početka epidemije i imaju samo jedna drugu za zamenu.

Opširnije

Komentara: 1

Otac Juga i zvezdaši

07.01.2021.

Nakon liturgije za Badnji dan i paljenja badnjaka u svom parohijskom hramu, crkve Sveta Petka u selu Trnjanu, sveštenik Jugoslav Ćurčić je u večernjim satima imao zanimljivu božićnu besedu namenjenu navijačima Crvene Zvezde u jednom Niškom gradskom parku .

Opširnije

Komentara: 1

I dalje se primećuje usporavanje epidemije na teritoriji opštine Aleksinac

Opština Aleksinac 04.01.2021.

Danas je u sali Skupštine opštine održana 14. sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac, prva u novoj godini.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 1111  Displaying: 61 - 70

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima