Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

<< < 9  10  11  12  13  14  15  16 > >>Ukupno: 1111  Displaying: 111 - 120

Dok Krizni štab traži dosledno sprovođenje mera, u Aleksincu predlažu duže radno vreme kafića

Južne vesti 23.10.2020.

Dok su iz Kriznog štaba Vlade danas poručili da su zabrinuti zbog trenutne epidemiološke situacije koja se pogoršava i traže da se mere dosledno sprovode, u isto vreme su u Aleksincu i pored zabrane rada ugostiteljskim objektima posle 23 sata većnici usvojili predlog da se produži radno vreme kafića, vikendom i za dva sata. Iako odluka još nije konačna, nejasno je otkud ovakav predlog i pored povećanja broja obolelih od korone.

Opširnije

Komentara: 0

Adaptacija osnovne škole "Stojan Živković - Stole", Trnjane u izdvojenom odeljenju u Donjem Ljubešu

Opština Aleksinac 21.10.2020.

Radovi na adaptaciji osnovne škole "Stojan Živković - Stole" u Donjem Ljubešu započeti su septembra meseca 2020-e godine.

Opširnije

Komentara: 1

Radovi na mostu u Ražnju trajaće još mesec dana

19.10.2020.

Da će građani zbog radova na mostu na auto-putu, da bi došli od jednog kraja Ražnja do drugog, morati ili da kruže i do 5o km ili voze njivama, na šta su ukazali žitelji ove opštine, sada potvrđuju iz Puteva Srbije. Oni kažu da su radovi bili neodložni zbog bezbednosti vozača, da bi trebalo da traju do 15. novembra, kao i da je građanima jedina alternativa petlja Aleksinac, kao i atarski putevi.

Opširnije

Komentara: 0

Prva nagrada za "Čitaliće" po treći put ide u Paraćin

19.10.2020.

Prvu nagradu na Međunarodnoj smotri čitalaštva koja se organizuje u Aleksincu pod pokroviteljstvom opštine i ministarstava prosvete i kulture i informisanja po treći put osvojio je blog Tehnološle škole iz Paraćina.

Opširnije

Komentara: 0

Zmija u Domu za nezbrinutu decu "Hristina Markišić"

Srbija danas 17.10.2020.

U Domu za nezbrinutu decu "Hristina Markišić", u samom centru Aleksinca, jutros je primećena zmija, a kako se saznaje deca su na sigurnom jer je gmizavac viđen u podrumu dok se mališani nalaze na gornjim spratovima.

Opširnije

Komentara: 0

Od danas maske obavezne i na otvorenom

16.10.2020.

"Svuda, stalno i svi", kaže Darija Kisić Tepavčević nakon odluke Kriznog štaba da je nošenje maski obavezno i na otvorenom, kao i da ova odluka stupa na snagu odmah. Najavljuje strožu kontrolu, ali nije objašnjeno da li ima sankcija, ko će ih sprovoditi i kakve će biti.

Opširnije

Komentara: 0

Dodeljeni srebrnjaci novim roditeljima

Opština Aleksinac 14.10.2020.

Danas je na platou ispred Doma kulture predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević, sa svojim saradnicima, uručio srebrnjake roditeljima beba rođenih u periodu od 1. oktobra 2019. godine do 31. januara 2020. godine.

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinac obeležio 102 godine od oslobođenja u Prvom i 76 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu

Boža Marković 14.10.2020.

I ove godine je uobičajenim polaganjem venaca na spomeniku palim učesnicima Prvog svetskog rata u porti crkve "Sveti Nikola" i kod spomenika palim partizanima Ozrenskog partizanskog odreda u Drugom svetskom ratu ispred OŠ "Ljupče Nikolić" obeleženo 102 godine od oslobođenja Aleksinca u Prvom svetskom ratu i 76 godina od oslobođenja Aleksinca u Drugom svetskom ratu.

Opširnije

Komentara: 0

Već 7 godina se čeka na izgradnju regionalne deponije

08.10.2020.

Prošlo je sedam godina od kada su tadašnji gradonačelnik Niša i predsednici 7 okolnih opština potpisali ugovor o regionalnoj deponiji "Keleš", bilo je zainteresovanih kompanija da uđu u javno-privatno partnerstvo, ali pokušaji da se posao zaista i sklopi su propali. Dan nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio da će deponija biti izgrađena do 2021, iz Grada Niša saopštavaju da se javila zainteresovana italijanska kompanija.

Opširnije

Komentara: 0

Poštovati običaje, ali i mere protiv širenja korone

Južne vesti 06.10.2020.

Češće pranje ruku dok se sprema hrana i slavlje u više "tura" između kojih prostorija treba da se dezinfikuje, kao i da gosti budu na distanci - preporuke su epidemiologa i člana Kriznog štaba Branislava Tiodorovića pred sezonu krsnih slava. On napominje da slave mogu da proslavljaju uz poštovanje običaja, ali i svih mera koje bi sprečile širenje zaraze i koje se sprovode i inače.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 9  10  11  12  13  14  15  16 > >>Ukupno: 1111  Displaying: 111 - 120

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima