Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ekonomija

Poslovne informacije i obaveštenja
<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 441  Displaying: 11 - 20

Almina kupila "pivaru"

Aleksinac.net 06.03.2021.

Konačno lepe vesti stižu iz nekadašnje Aleksinačke pivare. Naime, jedan deo poseda je konačno dobio novog vlasnika, a to je preduzeće Almina doo iz Aleksinca.

Opširnije

Komentara: 1

Izvučeni srećni dobitnici vrednih robnih nagrada u Supermarketima AS

05.01.2021.

Supermarketi AS su baš rešili da obraduju svoje sugrađane u jeku novogodišnjih praznika. Naime, nakon jednomesečnog prikupljana kupona u svim maloprodajnim objektima, juče su izvučeni srećni dobitnici vrednih robnih nagrada.

Opširnije

Komentara: 0

Biznismeni sa severa Kosova, nakon neobične privatizacije, postali vlasnici Betonjerke

Insajder 03.01.2021.

Biznismeni sa severa Kosova Zvonko i Žarko Veselinović i Milan Radoičić, zajedno sa poslovnim partnerima, nakon neobične privatizacije, postali su vlasnici tri preduzeća izdvojena iz EPS-a još 2003. godine, a od kojih EPS kupuje betonske stubove za dalekovode. U pitanju su Elektroizgradnja Bajina Bašta, Betonjerka Sombor i Betonjerka Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Radnici u "sivoj" zoni nevidljive žrtve pandemije

02.01.2021.

Pandemija virusa korona potpuno je promenila privredu i način rada, a mnoge firme i preduzetnici u Srbiji opstali su zbog subvencija kojima su se obavezali da će raditi i neće davati otkaze do januara. Zato će se tek u novoj godini znati prave posledice krize i koliko ljudi ostaje bez posla.

Opširnije

Komentara: 0

Odobreno ustupanje zemljišta kompaniji Magna Seating u Aleksincu

Ekapija 23.12.2020.

Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je Opštini Aleksinac da kao podršku investiciji kanadske kompanije Magna Seating ustupi bez naknade 3,1 hektar građevinskog zemljišta, objavljeno je u dokumentu na sajtu Komisije. Prema proceni Poreske uprave vrednost zemljišta je 31,2 miliona dinara.

Opširnije

Komentara: 1

Budžet Aleksinca za 2021. godinu 1,3 milijarde

Južne vesti 19.12.2020.

Za 2021. godinu planirano je da u opštinskoj kasi Aleksinca bude više od milijardu i 312 miliona dinara, pri čemu je plan da se više od polovine sredstava dobije od poreza, a skoro sav ostali novac dolazi od Republike Srbije. Za zaposlene u javnom sektoru izdvojiće nešto više od četvrtine novca. Predsednik Opštine kaže je nedovoljno novca planirano za investicije, ali da je to urađeno u skladu sa mogućnostima.

Opširnije

Komentara: 1

Možda se na drugim mestima teško prodaju stanovi, ali ne i u Aleksincu

Prva.rs 25.11.2020.

Fali stotinak stanova u Aleksincu koji bi mogli da se prodaju u kratkom vremenskom periodu. Možete da dođete sa kešom, ali nećete uspeti da kupite stan, priča za „Eksploziv“ Saša Janjić, profesionalni upravnik koji dobro poznaje situaciju u gradu.

Opširnije

Komentara: 2

Kanadska kompanija Magna gradiće fabriku u Aleksincu

Ekapija 27.10.2020.

Kanadska kompanija Magna Seating gradiće u Aleksincu fabriku za izradu komponenti za sedišta za automobile. Aleksinački odbornici doneli su odluku o zaključenju ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom, bez obaveze plaćanja naknade, navodi se na opštinskom sajtu.

Opširnije

Komentara: 4

Kompanija DIS donirala 10 sadnica

Opština Aleksinac 01.10.2020.

Zbog radova na otvaranju maloprodajnog objekta u Aleksincu i potrebe za uklanjanjem dela stabala u ulici Dušana Trivunca, DIS trgovina je kao znak dobre volje donirala je 10 sadnica OŠ "Vuk Karadžić" u Prćilovici, OŠ "Vožd Karađorđe" u Aleksincu i Opštini Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 5

Lokacijske studije o potencijalnim lokacijama za izgradnju stanova u Aleksincu

Aleksinac.net 17.09.2020.

Studija urađena za potrebe investicionog ulaganja u stambenu izgradnju za potrebe 11 opština. Projekat baziran na zvaničnim podacima iz 2019.godine. Studija nema projektno komercijalni karakter.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 441  Displaying: 11 - 20

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima