Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinac

Opšte o Aleksincu
<< < 2  3  4  5  6  7 > >>Ukupno: 65  Displaying: 41 - 50

Jedna priča o jevrejsko-srpskom prijateljstvu: Dobrotvori deligradske crkve

Vladimir Vučković 31.07.2010.

U septembru ove godine, navršiće se tačno dvesta godina od čuvene pobede Karađorđevih ustanika na Deligradu kod Aleksinca. Ta 1806. godina bila je veoma značajna za dalji tok Prvog srpskog ustanka jer je donela dve velike pobede srpskog oružja, i to na Mišaru i Deligradu.

Opširnije

Komentara: 0

Prva poseta Patrika Besona Aleksincu

Dragoslav Nenadović, iz knjige *Putem milosti* 17.02.2010.

Tragična istorija Aleksinca ponovila se i 1999. godine kada je kršeći Povelju OUN i bez saglasnosti Saveta bezbednosti izvršena agresija NATO na SRJ, a pravdoljubivost Evrope i ljudska solidarnost reagovala ponovo sa zakašnjenjem, sem časnih izuzetaka.

Opširnije

Komentara: 7

Ulici ime Viktora Igoa

D. STOJANOVIĆ, novosti.rs 16.01.2010.

Posle 133 godine otkako su Srbija i Aleksinac krvarili pod turskim zulumom, probudili su se i Aleksinčani sa inicijativom da se na dostojan način zahvale i oduže velikom srpskom prijatelju, slavnom francuskom knjižnjevniku Viktoru Igou, davanjem njegovog imena jednoj ulici. Verovatno, rukovodeći se onom starom - nikad nije kasno.

Opširnije

Komentara: 2

Godišnjica rudarske nesreće u Aleksincu

RTS, Novosti, Blic 17.11.2009.

U Aleksincu je obeležena dvadesetogodišnjica najveće rudarske nesreće u Srbiji u kojoj je poginulo 90 rudara.

Opširnije

Komentara: 6

Trijumfalna kapija od prkosa

D. Stojanović 12.10.2009.

Toliko istorije, teško da se može naći na jednom tako malom prostoru, kao što su Aleksinac i okolina.

Opširnije

Komentara: 0

Godišnjica boja na Deligradu

RTS 04.09.2009.

Odavanjem počasti i polaganjem venaca u Spomen crkvi na Deligradu kod Aleksinca, biće obeležena 203. godišnjica boja na Deligradu, jedne od najznačajnijih i najvećih srpskih pobeda nad Turcima u Prvom srpskom ustanku.

Opširnije

Komentara: 1

Aleksinac, sećanje 5. april 1999 - 5 april 2009.

05.04.2009.

Pre tačno 10 godina desilo se nešto nezamislivo. Zločinačka agresija na našu zemlju, pod plaštom NATO-a i njihove brige za demokratiju, prekinula je snove žitelja Aleksinca, nažalost nekima je prekinula i živote...

Opširnije

Komentara: 5

Radnici mrtve jame

D. STOJANOVIĆ, Večernje novosti 16.03.2009.

Iako skoro dve decenije postoji samo formalno, aleksinački rudnik kao firma i dalje veoma aktivno bitiše u sastavu JP za podzemnu eksploataciju uglja ”Resavica”, a ono što je posebno zanimljivo jeste da je ovaj kolektiv, i kao takav, sa 330 zaposlenih, već godinama najmnogoljudniji u aleksinačkoj opštini.

Opširnije

Komentara: 3

NOVA VERZIJA SAJTA

Aleksandar Gvozden 24.07.2008.

Poštovani posetioci Postavljena je nova verzija sajta: novi vizuelni identitet i nova verzija BGS-CMS -a 2.2.1. Nadam se da će vam nova verzija pružiti dosta udobnosti u radu. Kako je nova verzija pri kraju očekuju se i neki problimi vezani za personalizovani deo kod članova. Molimo vas da sve poteškoće i eventualne predloge prijavite putem kontakt forme . U nadi da ćemo i ubuduće uspešno sarađivati, pozdravlja vas ekipa sajta Aleksinac NET -a

Opširnije

Komentara: 0

Sajt sindikata Aleksinac

Dobrica Randjelovic 17.06.2008.

Danas na dan veća počeo sa radom sajt sindikata.Dobro došli u opštinsko veće Aleksinac. Na sajtu se mogu naći najnovije vesti u radu opštinskog veća kao i informacije vezane za rad veća,predsedništva i odbora delatnosti.Takođe se mogu preuzeti svi zakoni kao iposebni kolektivni ugovori,sporazumi. Može se dobiti pravna i druga vrsta pomoći vezana za rad sindikata www.sindikataleksinac.com

Opširnije

Komentara: 3

<< < 2  3  4  5  6  7 > >>Ukupno: 65  Displaying: 41 - 50

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima