Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Poskupljuje voda

rss

29.04.2014. izvor: Opština Aleksinac

Opštinsko veće opštine Aleksinac danas je održalo 41. sednicu od svog formiranja u sadašnjem sastavu. Dnevni red sastojao se od 18 tačaka, a sednicom je predsedavao Nenad Stanković, predsednik Opštine.

Poskupljuje voda

Između ostalog, Veće je na ovoj sednici usvojilo nacrte Odluke o uspostavljanju usluge socijalne zaštite „Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju“ i Odluke o načinu i visini participacije korisnika ove usluge. Treba reći da su sredstva za finansiranje ove usluge obezbeđena budžetom lokalne samouprave za 2014. godinu, kao i da ove odluke predstavljaju preduslov da Opština konkuriše kod Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike za sredstva u iznosu do milion i po dinara.

U nastavku sednice usvojen je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Aleksinac o cenama vode i kanalizacije. Ovom odlukom daje se saglasnost na povećanje cene vode za 12%, i ona predstavlja deo aranžmana sa nemačkom razvojnom bankom KWF, kojim je predviđena rekonstrukcija vodovodne mreže u gradu i fabrike za preradu vodu „Bresje“. Dobra vest je da je ovo poslednje u nizu planiranih povećanja cene vode, kao i da krajem juna počinje zamena po zdravlje štetnih azbestnih cevi u dužini od 10 km u užem centru grada.

Osim toga, Veće je dalo saglasnost i na predloge zaključaka o pokretanju postupka za izradu elaborata o opravdanosti davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine bez naknade Zemljoradničkoj zadruzi „Ravna šuma“ iz Subotinca i Privrednom društvu „Dale-Teks“ DOO iz Žitkovca. Ovi privredni subjekti nedavno su se obratili opštinskim organima pismom o namerama kojima planiraju investiciona ulaganja u izgradnju hladnjače i sušare sa pratećim objektima, odn. u izgradnju pogona za proizvodnju odeće, uz otvaranje novih radnih mesta pri tim pogonima. Stručne službe Opštinske uprave će biti u obavezi da u narednih dva meseca izrade Elaborat o opravdanosti, nakon čega će isti biti prosleđen Vladi Republike Srbije na odobrenje. Ukoliko dođe do postizanja dogovora, domaćim investitorima građevinsko zemljište bilo bi ustupljeno na besplatno korišćenje na period od 20 godina, dok bi oni bili u obavezi da zemljište privedu nameni u određenom roku, i otvore određeni broj novih radnih mesta.

 

Komentara: 3


# Aleksinac opština
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  Goran 29.04.2014.
  Super.Samo naprednjački nema šta,sada neka poskupi i djubre,treba i Budi para ne samo Dragiši.Plate i penzije dole,a poskupljenje svega gore,to je Napredna Radikalska vlast.

 • (+0) (-0)

  Mislite i na građane,zato su vas birali. 30.04.2014.
  Ovom odlukom daje se saglasnost na povećanje cene vode za 12%, i ona predstavlja deo aranžmana sa nemačkom razvojnom bankom KWF, kojim je predviđena rekonstrukcija vodovodne mreže u gradu i fabrike za preradu vodu „Bresje“.12% POVEĆANjA CENE VODE JE ZA ŽITELjE OPŠTINE ALEKSINAC,KOJA JE SA PROCENTOM NEZAPOSLENIH U SAMOM REPUBLIČKOM VRHU UŽASNO LOŠA VEST.DA BUDEMO POŠTENI ,IAKO SMATRAM DA JE SADAŠNjA KOALICIONA VLAST LOŠ IZBOR, NISU ONI LjUDI KRIVI JER JE U PRETHODNOM SAZIVU SKLOPLjEN UGOVOR KOJI SE MORA ISPOŠTOVATI.ŠTA ZAMERAM SADAŠNjOJ VLASTI,PRE SVEGA ONI SU TU GLASOVIMA GRAĐANA KOJI SU IM UKAZALI POVERENjE SVIDELO SE TO NEKOME ILI NE, KAO NAJJSPOSOBNIJIMA DA OPŠTINU IZVUKU IZ KALA,MEĐUTIM NAKON SKORO DVE GODINE KAKO VODE OPŠTINU PROCENAT NEZAPOSLENIH NE DA SE NIJE SMANjIO,NAPROTIV, POVEĆAN JE.PRIVREDNA SITUACIJA JE KATASTROFALNA SA OGROMNIM RASTOM SVIH VRSTA KRIMINALNIH DELA ČAK I SA KRVNIM DELIKTIMA.DA LI SU ONI ZARAD SOPSTVENIH INTERESA BIRANI ILI DA OPŠTINU IZVUKU IZ SVE VEĆE BEDE?

 • (+0) (-0)

  Nikola 30.04.2014.
  Tako je da se menja vlast. Nema gori od ovih sto su na vlast. Mada izgleda da ce tesko ove neko smaknuti...


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}