Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uskoro bolja zaštita potrošača u Aleksincu?

rss

20.11.2012. Izvor: Radio Aleksinac, Aleksinac.net

Pripreme za formiranje organizacije potrošača u Aleksincu bi trebalo da počnu ovih dana, pošto je u gradu na Moravici danas boravila delegacija republičke organizacije potrošača.

Uskoro bolja zaštita potrošača u Aleksincu?

Prema rečima predsednice Centra potrošača Srbije Vere Vide, formiranje organizacije potrošača u Aleksincu se očekuje marta naredne godine i sprovodiće se u saradnji sa Otvorenim klubom iz Aleksinca.

- Obzirom da zaštita potrošača spada u prvih osam evropskih politika, mislimo da i žitelji Aleksinca treba sa tim da budu upoznati i da imaju adekvatnu zaštitu kakvu imaju potrošači u Beogradu.

Vido je istakla da su novim Zakonom o zaštiti potrošača ingerencije nekadašnjih tržišnih inspekcija u najvećoj meri prenete na organizacije potrošača, a pošto u Aleksincu trenutno nema ni tržišne inspekcije, namera ove organizacije je da postoji bar neki organ koji će se starati za ostvarenje prava potrošača.


Međutim, ne možemo se otrgnuti utisku da su vrata ove organizacije u Beogradu zaključana već mesecima, na telefon se niko ne javlja, ne i-mejlove niko ne odgovara.

Prodavci i serviseri ne mare za prava kupaca, jer ih niko ne primorava na to. U ovlašćenim servisima ne poštuju zakonske odredbe već pravila koje im je servirao proizvođač.

Da li će potrošači u Aleksincu imati bolju zaštitu ili jednaku onom koju imaju Beograđani ostaje da se vidi. Zaštita u Beogradu nije na kvalitetnom nivou, pa ne znamo šta bi otvaranje ovakve kancelarije doprinelo aleksinčanima.


video...

Komentara: 1


# politika inspekcija
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    domacin 21.11.2012.
    KONACNO! BILO JE ZADNJE VREME DA NAS ZASTITE OD LOSE ROBE A POGOTOVU OD ELEKTROISTOKA NIS KOJI JE PRAVI DZELAT KAMATE NA KAMATU E VISE NECE MOCI POZDRAV ZA DRUSTVO ZA ZASTITU POTROSACA SRBIJE


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}