Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

7. Memorijalni turnir "Mića Projović"

rss

15.07.2017. mvp.rs

U nedelju 16. jula 2017. na otvorenim terenima sportskog centra „Taš“ u Aleksincu održaće se 7. Memorijalni turnir „Mića Projović“ u “3×3” basketu. Turnir se održava u okviru zvaničnog "3×3" Roda prvenstva Srbije.

foto: KSS

Turnir sedmu godinu uzastopno organizuju igrači kojima je je ljubav prema košarci usadio istaknuti košarkaški radnik Milorad Mića Projović.

Održava se u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Nagrada za pobedničku ekipu u seniorskoj kategoriji iznosi 60.000 dinara, plus sportska oprema KSS i plasman na Finalni turnir Srbije. Drugoplasirani tim dobija četiri tablet računara i sportsku opremu KSS. U juniorskoj kategoriji pobedniku sleduje 10.000 dinara i sportska oprema KSS, a drugoplasiranoj ekipi sportska oprema KSS.

“Turnir će se održati 16. jula i jedan je od kvalifikacionih za završni turnir koji će se održati u Beogradu i na kome ćemo dobiti novog prvaka države. Ponosni smo što imamo tradiciju od 2011. i što je zvanični “3×3" turnir pod pokroviteljstvom KSS igran u našem gradu kada je takvih turnira bilo samo nekoliko u državi. Po tradiciji, aleksinački turnir će i ove godine biti najposećeniji u Srbiji, a kao i uvek obezbedili smo bogat prateći program uz koji će gledaoci uživati” – izjavio je Radmilo Mojsilović, jedan od organizatora turnira.

Očekuje se veliki broj gostiju iz sveta košarke tog dana u Aleksincu, a posetioci će prisustvovati i meču veterana Aleksinca i reprezentacije Srbije 50+ koja se upravo vratila sa bronzanom medaljom sa Svetskog prvenstva u Italiji. Toj utakmici bi trebalo da prisustvuje i Slađan Stojković, legendarni košarkaš iz Aleksinačkih Rudnika. Kao i svake godine organizatori najavljuju specijalne goste, poznate ličnosti iz sveta srpske košarke.

Kotizacija za seniorske ekipe je 3.000, a za juniorske 2.000 dinara.


# košarka Radmilo Mojsilović Milorad Mića Projović basket Slađan Stojković Musa KSS
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima