Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

550 kontejnera za naselja uz Južnu Moravu

rss

06.03.2015. Radio Aleksinac

Prve dve tranše od ukupno 550 kontejnera, koji su odlukom lokalne skupštine nabavljeni novcem iz budžeta, treba da stignu danas.

550 kontejnera za naselja uz Južnu Moravu

Planirano je da ovim kontejnerima budu pokrivena naselja koja naležu na Južnu Moravu, i to od Donjeg Adrovca do Vitkovca i od Jasenja do Bobovišta, navodi samostalni stručni saradnik za zaštitu životne sredine u Opštini Aleksinac Vladimir Nikodijević.

- Nadam se da se tim brojem kontejnera mogu pokriti i naselja Bradarac i Mozgovo, jer će to ostati jedina mesta u tom delu opštine bez kontejnera, eventualno naselja ka Draževcu. Paralelno sa tim vršiće se i dopuna Odluke o komunalnom uređenju, odnosno Veće će utvrđivati koji pravci su prioritetni i kojim će se redosledom vršiti njihovo pokrivanje. Videćemo da li će to biti Lipovac zbog sadržaja koji postoje, trasa uz reku Turiju, ili trasa ka Ribarskoj banji, gde prolazi autobus za to turističko mesto.

Ekipe iz Preduzeća za komunalne usluge su ovih dana obilazile naselja koja su obuhvaćena projektom i vršile procenu broja kontejnera, kao i mesta na kojima oni treba da budu postavljeni u narednih mesec dana. Sredstvima budžetskog fonda planirano je da narednih godina bude izdvajano po pet miliona dinara za nabavku kontejnera kojima će se pokriti ostala naselja na teritoriji Opštine Aleksinac.  


# budžet Lipovac Komunalne usluge JP Vladimir Nikodijević kontejneri Bradarac
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima