Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Godišnjica NATO bombardovanja: 18 godina pamtimo

rss

04.04.2017. OO PS Aleksinac

Prošlo je 18 godina od zločinačkog bombardovanja naše zemlje, ali neke rane nikad ne zacele. Izgubljeni ljudski životi, razoreni gradovi, strah, tuga... to se ne zaboravlja.

Godišnjica NATO bombardovanja: 18 godina pamtimo

Teroristička organizacija Nato pakt, je ovom agresijom prekršila Povelju UN, grubo prekršila odredbe završnog akta iz Helsinkija, opšte prihvaćene norme međunarodnog prava i rezoluciju Saveta bezbednosti UN vezanu za rešavanje kosovske krize. Rekli su da smo krivi, ali za ono što su rekli da smo krivi ne postoji krivica. Krivi smo što volimo svoju zemlju više od sebe.

Danas je punoletstvo, punoletstvo kriminalaca zvanog Nato alijansa, koji je prvi put bombardovao naš grad 26. 3. 1999. oko 20 časova, no na našu sreću milosrdni anđeo je promašio civilni cilj.

Drugo bombardovanje nas je zadesilo 5. 4. 1999. u 21:35, kada je palo najmanje 7 projektila, sa radio aktivnim supstancama, na najgušće naseljeni deo grada i Dom zdravlja koji je bio jasno obeležen zastavom Crvenog krsta i trebao je da bude zaštićen jer pruža zdravstvene usluge našim građanima. U toj noći strave živote je izgubilo 11 naših sugrađana: Vojislav i Radojka Jovanović, Jovan i Sofija Radojičić, Gvozden i Dragica Milivojević, Dragomir, Ljubica i Snežana Miladinović, Bogomir Arsić i Velimir Stanković.

Treće bombardovanje 28. 5. 1999. 40-tak minuta posle ponoći kada je 8 razornih projektila pogodilo industrijsku zonu našeg grada i usmrtilo tri osobe u Novom naselju: Predraga Nedeljkovića, Dušanku Savić i Branka Mitrovića.

U Grdeličkoj klisuri 12. 4. 1999 raketiran je voz u kome je smrt našlo četvoro aleksinčana: Svetomir Petković, Vidosav, Divna i njihov petogodišnji sin Branimir Stanijanović.

Danak u krvi platili su i naši aleksinčani u borbi protiv šiptarskih terorista na K i M gde je poginulo tri vojnika Bojan Cvetanović,Nebojša Stefanović i Aleksandar Milenković, dva policajca Miroslav Mitić i Zoran Ranđelović tadašnji načelnik OUP Aleksinac.

Spomenik u centru grada govori o tome da te ljude koji su herojski dali svoje živote za slobodu i čast naše zemlje,nikad ne smemo zaboraviti, ali dužni smo da deci kažemo pravu istinu i prenesemo im ljubav prema svojoj zemlji.

Srbija nikad neće činiti drugima,ono što su Nato zlikovci učinili njoj za 78 dana i noći bombardovanja, jer je Srbija bila i biće na humanijoj strani Sveta.

4. 4. 2017.


# Dom zdravlja Pokret Socijalista NATO Bojan Cvetanović Nebojša Stefanović nato bombardovanje Aleksandar Milenković
@poksocijalista @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima