Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумне

Блог
<< < 6  7  8  9  10  11  12  13 > >>Total: 675  Displaying: 81 - 90

Овакво летовање пензионери Алексинца нису платили, а ни заслужили

Алексинац.нет 09.09.2019.

Редакцији портала Алексинац.нет јавили су се незадовољни пензионери који се осећају превареним због аранжмана летовања које су платили Савезу пензионера, а добили нешто сасвим друго.

Опширније

Коментара: 4

Колумна Драгана Весића: Бојкот

Драган Весић 05.09.2019.

Диктатори не долазе тихо и не улазе у легенду. Они одлазе уз буку и бес. Говорећи о бојкоту, Чанак сам себи ускаче у уста. Он личи на опозицију из Домановићевих сатира - дакле лажну и по мери власти. Нема демократских избора у недемократским условима мада он тврди да има.

Опширније

Коментара: 0

Апел - уклоните непрописно паркирана возила са прометних саобраћајница

21.08.2019.

У време док се улица Леле Поповић, популарни "Бањски друм" генерално сређује, све више возача бира алтернативне правце.

Опширније

Коментара: 3

Колумна Миодрага Тасића: Није као што изгледа!

Миодраг Тасић 19.08.2019.

Опречна су мишљења о квалитету живота у „младим балканским демократијама“. Најпре су подељене тврдње колико уопште има демократије у новонасталим државама. Па онда стандард грађана, економске (не)прилике, углед државе, слободе, поштовање основних грађанских вредности, корупција, криминал, несигурност, нефункционисање државних институција, све до тога да ли неко више жели да живи у овим бастионима демократије и људских права!

Опширније

Коментара: 0

Колумна Драгана Весића: Сенка и експеримент - парадокс традиционалног

Драган Весић 15.08.2019.

Свако од нас има своју тамну страну: оно што Јунг дефинише као архетип сенке. Људи се стиде и плаше те сенке, која је део њихове личности, и чак негирају њено постојање. Али, ако нешто не желе да буду и не признају да постоји оно што јесте никада неће стићи у средиште себе. Од сенке се не бежи, у њу се гледа.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Драгана Весића: Диогенова свећа

Драган Весић 26.07.2019.

Диоген нема фб профил, а нема ни Декарт. Зато нису међу пријатељима просечног корисника фејсбука. Они не мисле, па да постоје, него лајкују, дакле не постоје.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Кратко памћење!

Миодраг Тасић 20.07.2019.

Нисмо народ који памти. Брзо заборављамо добро што нам је неко учинио. Пријатеље, савезнике, добронамерне..., очас смо потиснули из сећања. Иста ствар је и са онима што су нам нанели зло. Чак и најгора зверства попут истребљења наших сународника, покрштавања, протеривања с родног тла, пљачкања имовине и затирања свега српског. И таквима смо знали да опростимо, али и да заборавимо сва непочинства.

Опширније

Коментара: 0

Колумна Миодрага Тасића: Елементарне и друге непогоде!

Миодраг Тасић 03.07.2019.

Нас ниједна невоља не може да заобиђе. Па чак и оне најтеже. Ратови, санкције, непријатељска пропаганда. Наравно, лажна и злонамерна. Да бар хоће природа да нас поштеди. Кад оно, неће. Напротив. Зими пада снег. Кад му време није. Ваљда! Напада тако до колена. Негде до појаса. Чак и више. Онда престане саобраћај на путевима. А људи заглављени у снегу. Није лако. Треба то спасити. Извући из сметова. Телевизијске камере да сниме. Понављам, мука је то.

Опширније

Коментара: 0

Милан Петковић Трио на уметничком фестивалу у Београду

Часлав Васиљевић 17.06.2019.

На овогодишњем арт фестивалу „Деветка“, који се одржава од 14. до 22. јуна у Беграду, уз бројне музичке саставе из Србије и иностранства учествује и Милан Петковић Трио.

Опширније

Коментара: 0

Писма читалаца: Кангоо јачи од бокса

11.06.2019.

Алексинац је некада био град рудара и град бокса. Онај ко је смео да се спусти неколико стотина метара под земљу, смео је и да се опроба у рингу, претпостављам, па је тако и настао боксерски клуб „Рудар“ из Алексинца. И наши боксери су проносили име нашег града широм Србије, Југославије, али и Европе, на радост и уз понос грађана Алексинца.

Опширније

Коментара: 4

<< < 6  7  8  9  10  11  12  13 > >>Total: 675  Displaying: 81 - 90

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима